Θ. Δρίτσας: «Σκανδαλώδης» τροπολογία επιτρέπει την παράκαμψη του «πόθεν έσχες»

«Επίθεση» του υπευθύνου της επιτροπής Κοινοβουλευικού Ελέγχου Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 17:46
UPD:17:49
Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο κ. Δρίτσας (φωτογραφία αρχείου) χαρακτηρίζει την κατάθεση της εν λόγω τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο ως σκανδαλώδη.

A- A A+

Απόσυρση τροπολογίας που δίνει τη δυνατότητα της μη καταγραφής στο πόθεν έσχες των μετοχών ναυτιλιακών εταιρειών ζητά ο Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών και Υπεύθυνος της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Ναυτιλίας του  ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Δρίτσας χαρακτηρίζει την κατάθεση της εν λόγω τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο ως σκανδαλώδη, δηλώνοντας πως «στην Ελλάδα της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα επιμένουν με κυβερνητική στήριξη, να αποφεύγουν ακόμα και τους στοιχειώδεις κανόνες διαφάνειας και ελέγχου» .

Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, δίνεται η δυνατότητα στους υπόχρεους υποβολής δηλώσεων «πόθεν έσχες», «επενδύοντας» σε μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών, να παρακάμπτουν τη διαδικασία ελέγχου της οικονομικής τους κατάστασης.

«Ακόμα όμως και οι εφοπλιστές», συμπληρώνει, «αντί να χρησιμοποιούν “αχυρανθρώπους”, μπορούν να δραστηριοποιούνται απευθείας στα media, χωρίς να υποχρεούνται στον έλεγχο των ναυτιλιακών τους δραστηριοτήτων, απολαμβάνοντας τα προνόμια αδιαφάνειας που τους παρέχει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο».

«Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς, να αποσύρουν άμεσα την κραυγαλέα παράνομη και προκλητικά χαριστική Τροπολογία που διευκολύνει τη φοροδιαφυγή, την ίδια στιγμή που οι πολίτες έχουν εξοντωθεί από τους φόρους και τα χαράτσια. Καλούμε, επίσης, τον Πρόεδρο της Βουλής να μην επιτρέψει τη συζήτηση της τροπολογίας αυτής, αφού δεν υπάρχει η υπογραφή του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών, γεγονός που την καθιστά και τυπικά άκυρη».   

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή