Τσίπρας: Όχι «εκτός νόμου» αλλά ενώπιον του νόμου η Χρυσή Αυγή

«Ανιστόρητη» η θεωρία των δύο άκρων
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013 16:21
UPD:16:56
ΣΥΡΙΖΑ
A- A A+

Την θέση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, αλλά να τεθεί ενώπιον του νόμου με αποφασιστικότητα εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, από τη Βιέννη, όπου και βρίσκεται.

Ο κ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του από την πρωτεύουσα της Αυστρίας, σημείωσε ότι «στις δημοκρατίες ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να έχει όποια ιδεολογία θέλει», ωστόσο οι τελευταίες «πρέπει να διαθέτουν κανόνες και οι εγκληματικές οργανώσεις να αντιμετωπίζουν το νόμο, γιατί έτσι προστατεύονται οι κοινωνίες».

«Εάν, λοιπόν η οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, μπορεί να το κάνει. Υπάρχει νομικό πλαίσιο να το κάνει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μέχρι στιγμής «μετριοπαθή στάση» έναντι της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτήρισε, τέλος, ανιστόρητη τη «θεωρία των δύο άκρων», με την εξίσωση ως ακραίων του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής και ευτυχές το γεγονός ότι στελέχη της ΝΔ  «αποδοκίμασαν άλλα στελέχη της που εξέφρασαν ανάλογες απόψεις».

«Αυτό είναι κάτι ελπιδοφόρο για την ελληνική πολιτική ζωή. Σημαίνει ότι, ευτυχώς, δεν βρισκόμαστε στο ’60. Δεν μας έχουν πάει ακόμα στη δεκαετία του ’60 και δεν θα τους αφήσουμε να μας πάνε», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή