Α’ βραβείο καινοτομίας σε σύστημα για πρόσβαση AμεΑ στη θάλασσα

«Η Ελλάδα καινοτομεί»
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 17:39
UPD:19:56
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Το SEATRAC λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητικά προβλήματα για να διευκολύνεται η πρόσβασή τους στη θάλασσα.

A- A A+

Με το Α’ βραβείο καινοτομίας τιμήθηκε το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία, SEATRAC, στο πλαίσιο του 2ου διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί», που διοργανώθηκε από τη Eurobank και τον ΣΕΒ.

Το SEATRAC δημιουργήθηκε στο Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών.  Αναπτύχθηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητικά προβλήματα για να διευκολύνεται η πρόσβασή τους στη θάλασσα.

Ο Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί», που διενεργείται ανά δύο χρόνια, προκηρύχθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2010.

REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Φωτογραφία της εγκατάστασης Seatrack σε παραλία στο Αλεποχώρι.

Από τις 21 προτάσεις που διακρίθηκαν στον 1ο Διαγωνισμό, 7 ομάδες έχουν ήδη προωθήσει προϊόντα τους στην εγχώρια ή/και τη διεθνή αγορά, 8 ομάδες έχουν υπογράψει επιχειρηματικές συμφωνίες και βρίσκονται στο στάδιο τελικής ανάπτυξης του προϊόντος και προετοιμασίας της εμπορικής παραγωγής και 6 ομάδες βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης δυνητικών επιχειρηματικών συνεργατών για την εμπορική υλοποίηση των καινοτομιών

FOCUS FORWARD FILMS
Η τελετή απονομής των βραβείων του 2ου Διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» έγινε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Προτεινόμενα για εσάς