Στον «χορό» των κινητοποιήσεων και οι νοσοκομειακοί γιατροί

Δεύτερη ημέρα απεργιών
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 07:08
UPD:11:36
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν αύριο και μεθαύριο με τη 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τον δημόσιο τομέα.

A- A A+

«Φουντώνει» το απεργιακό μέτωπο, καθώς στον «χορό» των κινητοποιήσεων ενάντια στη διαθεσιμότητα μπαίνουν από σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί με τριήμερη απεργία, ενώ και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία από αύριο.

«Ρολά» Τετάρτη και Πέμπτη στο Δημόσιο

Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν αύριο και μεθαύριο με τη 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τον δημόσιο τομέα.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ με τετράωρη στάση εργασίας αύριο στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11.00 το πρωί έως τις 15:00. Τη συμμετοχή της στη στάση της ΓΣΕΕ έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η ΟΜΕ - ΟΤΕ και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, κήρυξαν για αύριο και οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στον κλάδο της ενημέρωσης.  Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), της στάσης εξαιρούνται όσοι δημοσιογράφοι καλύπτουν και μεταδίδουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Για τις 11.30 το πρωί της ίδιας μέρας έχει προγραμματιστεί από την ΑΔΕΔΥ συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

EURONEWSGREEK

Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων σε παιδεία και ασφαλιστικά ταμεία

Συνεχίζονται εν τω μεταξύ για δεύτερη ημέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον χώρο της παιδείας αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Υπενθυμίζεται πως οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούν από χθες πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΛΜΕ, η συμμετοχή των καθηγητών στη χθεσινή απεργία ξεπέρασε το 90% πανελλαδικά, ωστόσο παράγοντες του υπουργείου κατεβάζουν το ποσοστό αυτό σε 70% με 75%.

Σε 48ωρη απεργία βρίσκονται και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί  (ΟΙΕΛΕ), ενώ αύριο και μεθαύριο απεργούν και οι δάσκαλοι.

Σε ό,τι αφορά την ανώτατη εκπαίδευση, οι διοικητικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν  μέχρι και την Παρασκευή απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της επικείμενης διαθεσιμότητας 1.500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Παράλληλα, σε πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες έχουν προχωρήσει από χθες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας.

Διήμερη αποχή των δικηγόρων

Αποχή από καθήκοντά τους σήμερα και αύριο έχουν εξαγγείλει οι δικηγόροι, με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του νέου Κώδικα Δικηγόρων.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή