Απεβίωσε ο Ιταλός τραγουδιστής Τζίμι Φοντάνα

Σε ηλικία 79 ετών
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 13:51
UPD:13:54
A- A A+

Απεβίωσε, σε ηλικία 79 ετών στο σπίτι του στην Ρώμη, ο Ιταλός τραγουδιστής Τζίμι Φοντάνα, πολύ γνωστός διεθνώς χάρη στην επιτυχία του «Il Mondo».

Το πραγματικό του όνομα ήταν Ενρίκο Σμπρίκολι και είχε γεννηθεί στην πόλη Καμερίνο της κεντρικής Ιταλίας, όπου ολοκλήρωσε σπουδές λογιστή. Αυτοδίδακτος στην μουσική, έδειξε από πολύ νέος ιδιαίτερη κλίση και αγάπη στην τζαζ.

Το 1961 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού του Σαν Ρέμο. Η μεγαλύτερη επιτυχία του Φοντάνα ήταν αναμφισβήτητα το τραγούδι «Ιl Mondo», το οποίο και ερμήνευσε για πρώτη φορά το 1965. Το κομμάτι αυτό κατόπιν τραγουδήθηκε από σειρά γνωστών καλλιτεχνών, σε δεκάδες εκδοχές του σε άλλες γλώσσες.

Το 1971, ο Φοντάνα, συνέθεσε την μουσική και υπέγραψε μέρος των στίχων του τραγουδιού «Che Sarà», το οποίο παρουσίασε στο Σαν Ρέμο και στην συνέχεια ερμηνεύτηκε, μεταξύ άλλων, και από το γνωστό συγκρότημα «Ρίκι ε Πόβερι».

Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του εβδομήντα, απογοητευμένος από τις σχέσεις του με μέρος των δισκογραφικών εταιριών, ο ιταλός καλλιτέχνης άνοιξε καφέ μπαρ στην πόλη της Ματσεράτα, στην περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας. Το 1979, όμως, ξανάρχισε να συνθέτει και να τραγουδά. Ο Τζίμι Φοντάνα είχε γράψει, επίσης, τους στίχους σειράς μουσικών κομματιών που μεταδόθηκαν από γνωστές εκπομπές της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai.


 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή