Η 5η ετήσια σύνοδος των αρχηγών των ακτοφυλακών της ΕΕ και των χωρών Σένγκεν στη Χίο

Στις 12-14 Σεπτεμβρίου 2013,
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 18:25
UPD:18:42
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η 5η Σύνοδος του Forum των Αρχηγών των Ακτοφυλακών των κρατών μελών της Ε.Ε. και των χωρών Σένγκεν (European Coast Guard Functions Forum-ECGFF) πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Χίο, στις 12-14 Σεπτεμβρίου. Στη φωτογραφία, σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

A- A A+

Η 5η Σύνοδος του Forum των Αρχηγών των Ακτοφυλακών των κρατών μελών της Ε.Ε. και των χωρών Σένγκεν (European Coast Guard Functions Forum-ECGFF) πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Χίο, στις 12-14 Σεπτεμβρίου 2013, υπό την προεδρία  του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου ΛΣ Μπαντιά Δημήτριου. 

Στη Σύνοδο, πέραν των Αρχηγών των Ακτοφυλακών των Κρατών Μελών της Ε.Ε. και των χωρών Σένγκεν πρόκειται να συμμετάσχουν προσωπικότητες του ναυτιλιακού χώρου, όπως μεταξύ άλλων, ο Επίτιμος Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ, κ. Ευθύμιος Μητρόπουλος, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χίου κ. Κωστής Μουσουρούλης, ο Γενικός Γραμματέας Θάλασσας της Γαλλίας κ. Michel Aymeric, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (κ.κ. Κουμουτσάκος Γεώργιος, Παπανικολάου Γεώργιος), Υψηλοί Αξιωματούχοι της Ευρ.Επιτροπής και των αρμόδιων Ευρωπαϊκών Οργανισμών της Ε.Ε.

Sτη Σύνοδο θα συμμετάσχουν ως κύριοι ομιλητές ο yπουργός Ναυτιλίας& Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης  Βαρβιτσιώτης και ο υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών της Γαλλίας κ. Frédéric Cuvillier.  

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε το 2009 στη Βαρσοβία, στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Ακτοφυλακών και των ναυτιλιακών διοικήσεων των Κρατών Μελών της Ε.Ε.  και των χωρών Σένγκεν, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα οι σύγχρονες διεθνείς, ευρωπαϊκές αλλά και εθνικές προκλήσεις στη θάλασσα.

Κατά την 4η Ετήσια Σύνοδο των Αρχηγών των Ακτοφυλακών στο Δουβλίνο (20-22 Αυγούστου 2012), αποφασίστηκε, η ανάθεση της Προεδρίας του Forumστη χώρα μας και το  Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή για το χρονικό διάστημα 2012-2013. Οι εργασίες της Ελληνικής Προεδρίας κορυφώνονται με την 5η Σύνοδο των Αρχηγών των Ακτοφυλακών στη Χίο.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, η Ελληνική Προεδρία στόχευσε κυρίως στην περαιτέρω υποστήριξη και ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και της βιωσιμότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, καθώς και στη διαμόρφωση μιας κοινής αντίληψης περί των επιχειρησιακών προκλήσεων και των αναδυόμενων κινδύνων στο θαλάσσιο χώρο των Κρατών Μελών της Ε.Ε.

Η χρηματοδότηση της Συνόδου γίνεται από τον FRONTEX και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το “Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης – Ίδρυμα Μαρία Τσάκος” θα συμβάλει επίσης στη φιλοξενία των υψηλών προσκεκλημένων και των αντιπροσωπειών των Κρατών Μελών του ECGFF και θα παραχωρήσει τους χώρους του Ιδρύματος για ορισμένες από τις εκδηλώσεις της Συνόδου.      

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή