ΔΟΕ: Κοινή βούληση για τη δημιουργία πανεκπαιδευτικού μετώπου

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 18:26
UPD:20:34
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Φωτογραφία από την σημερινή σύσκεψη εκπροσώπων της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ.

A- A A+

Κοινή βούληση για «τη δημιουργία ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου» διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη εκπροσώπων της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον εκπαιδευτικό κόσμο  και  έγινε εκτενής αναφορά στις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών και στους τρόπους αντίδρασης των εκπαιδευτικών συνδικάτων στην «ισοπεδωτική πολιτική  της κυβέρνησης».

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΟΛΜΕ  με συγκέντρωση στα γραφεία της και πορεία προς το Σύνταγμα σήμερα στις 18.30 και η παραχώρηση κοινής συνέντευξης Τύπου από τις τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες στα γραφεία της ΟΛΜΕ αύριο στις 12.00.

Παράλληλα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) εξήγγειλαν 48ωρη απεργία για τις 16 και τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δάσκαλοι της δημόσιας εκπαίδευσης (ΔΟΕ) αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους αύριο ή μεθαύριο.

Ήδη η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας, υπέρ της πρότασης για απεργία διαρκείας ψήφισαν 72 ΕΛΜΕ σε σύνολο 85 (ποσοστό 84,7%) κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση.

Η πορεία των κινητοποιήσεων, πάντως, θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση διδακτικού προσωπικού στο απεργιακό κάλεσμα των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή