Άμεσες λύσεις ζήτησαν από τον ΥΠΕΣ οι δάσκαλοι

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 15:01
UPD:15:42
G4PHOTOS/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Κατά τη σημερινή τους συνάντηση με τον ΥΠΕΣ, οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ έθεσαν συγκεκριμένα μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τη δημόσια εκπαίδευση.

A- A A+

Να δοθούν άμεσες λύσεις στα «μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τη δημόσια εκπαίδευση εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς» ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη το δ.σ. της ΔΟΕ.

Κατά τη σημερινή τους συνάντηση με τον ΥΠΕΣ, οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ έθεσαν συγκεκριμένα μία σειρά από ζητήματα όπως η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί ένα ποσό στους Δήμους και έχει ζητηθεί η συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή