Αναβρασμός στην Παιδεία

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τους καθηγητές
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 07:31
UPD:11/09/2013 09:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Σε ενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου προχωρούν οι καθηγητές, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινοβραδινή μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ με τα μέλη του δ.σ. της ΟΛΜΕ.

A- A A+

«Φωτιά» παίρνει το μέτωπο της Παιδείας με τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, αλλά και τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους διδάσκοντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, να προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Σε «αγωνιστική επαγρύπνηση» και οι δάσκαλοι.

Συλλαλητήρια διοργανώνουν σήμερα ΟΛΜΕ και ΠΑΜΕ.

Σε απεργία διαρκείας οι καθηγητές από 16/9

Στη χθεσινοβραδινή μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ με τα μέλη του δ.σ. της ΟΛΜΕ επικυρώθηκε η απόφαση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Οι καθηγητές θα επανεξετάζουν τη στάση τους μετά από κάθε πενθήμερη απεργία.

Υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης ψήφισαν 72 ΕΛΜΕ από τις 85 που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα αιτήματα των καθηγητών

«Απαντάμε με απεργία διαρκείας από τις 16 Σεπτέμβρη, δυναμικά, αποφασιστικά, σε συνεργασία με γονείς, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, με προσπάθεια για συνεργασία με όλα τα σωματεία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης.

Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα του κλάδου ο κ. Κοτσιφάκης ανέφερε: Καμία απόλυση ή διαθεσιμότητα, όχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπαιδευτικών, όχι στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που κάνει το Λύκειο εξεταστικό κέντρο και μετατρέπει την επαγγελματική εκπαίδευση σε κατάρτιση και μαθητεία. Κανένα παιδί, κανένας εκπαιδευτικός έξω από το σχολείο. Κανείς δεν περισσεύει».

«Λουκέτο» από σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σε ό,τι αφορά τα ΑΕΙ, αναστέλλεται από σήμερα και για όλη την εβδομάδα η λειτουργία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας (ΕΚΠΑ), με απόφαση της Συγκλήτου, που αντιδρά στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ θα επανακαθορίσει τη στάση της σε νέα συνεδρίαση.

Παράλληλα, με ομόφωνη απόφασή του, ο Σύλλογος ΔΕΠ του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου αποφάσισε απεργία μέχρι τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Κλειστά τα ΤΕΙ

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα ΤΕΙ όλης της χώρας, όπως αποφάσισαν οι πρόεδροι των Ιδρυμάτων, στη Σύνοδό τους την περασμένη Παρασκευή.

Απεργούν και οι διοικητικοί υπάλληλοι

Και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων ανώτατων ιδρυμάτων έχει αποφασίσει δύο 48ωρες απεργίες, 10 και 11 και 12 και 13 Σεπτεμβρίου, αλλά και μια πενθήμερη από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, σε απάντηση στην επικείμενη διαθεσιμότητα 1.500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Σε «αγωνιστική επαγρύπνηση» οι δάσκαλοι

Άκαρπη ήταν η συνάντηση που είχε χθες το δ.σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) με τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

Η ΔΟΕ καλεί τους δασκάλους σε «αγωνιστική επαγρύπνηση» και σε μαζική συμμετοχή στις Γ.Σ. ώστε να δυναμώσει τη φωνή του απέναντι στις μνημονιακές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης».

Συλλαλητήρια

Με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο στη Βουλή η ΟΛΜΕ και το ΠΑΜΕ προγραμματίζουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ διοργανώνει στις 18.30 πανελλαδική Συγκέντρωση στα γραφεία της  (Ερμού & Κορνάρου 2) και πορεία στο Σύνταγμα.

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήρια σε πολλές μεγάλες πόλεις. Το συλλαλητήριο της Αθήνας θα γίνει στην Ομόνοια στις 19.00 και στη Θεσσαλονίκη στις 18.30 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή