ΕΕ: Ανάληψη δράσης στη Συρία μονάχα μέσω ΟΗΕ

Κοινή θέση Ρομπάι - Μπαρόζο
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 17:31
UPD:17:43
REUTERS/RIA NOVOSTI

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

A- A A+

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τάχθηκαν την Πέμπτη κατά μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

«Αν και σεβόμαστε τις πρόσφατες εκκλήσεις για την ανάληψη δράσης στη Συρία, πρέπει να προχωρήσουμε με τη διαδικασία του ΟΗΕ», δήλωσε ο κ. Ρομπάι, μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου των G20 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Ο κ. Μπαρόζο βρισκόταν στο πλευρό του κ. Ρομπάι όταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμείνει άπραγη μετά τη χημική επίθεση της 21ης Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό, ώστε πρέπει να αποφευχθεί να υπάρξει ένα «φοβερό προηγούμενο».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Εξάλλου, ο κ. Ρομπάι ζήτησε από τον ΟΗΕ να δώσει το συντομότερο δυνατό στη δημοσιότητα την προκαταρκτική έκθεση των επιθεωρητών του οι οποίοι συνέλεξαν στοιχεία από τον τόπο της επίθεσης, ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια σειρά στοιχείων» τα οποία δείχνουν ότι την ευθύνη για την επίθεση έχει η συριακή κυβέρνηση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται μια κοινή απάντηση, η οποία θα είναι «στο πλαίσιο των όσων είπώθηκαν», κατέληξε ο ίδιος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή