Σχεδιάζεται η δημιουργία κάμπινγκ για τους εργάτες γης της Μανωλάδας

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013 11:16
UPD:11:37
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Μετανάστες εργάτες από το Μπανγκλαντές σε φραουλοχώραφο στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

A- A A+

Τη δημιουργία και χρηματοδότηση κάμπινγκ εποχιακών εργατών γης στην περιοχή της Μανωλάδας Ηλείας σχεδιάζει η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης των εργαζόμενων μεταναστών.

Για τα σχέδια της περιφέρειας είναι ενήμερος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος αναμένεται να έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα στα τέλη Σεπτεμβρίου. 

«Στόχος τόσο του αρμόδιου υπουργείου όσο και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι επιτέλους να δοθεί λύση στο μείζον ζήτημα της στέγασης των εργαζόμενων μεταναστών, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε αντίστοιχα προβλήματα, όπως έγινε κατά την περασμένη άνοιξη», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο περιστατικό με πυροβολισμούς εναντίον αλλοδαπών εργατών σε φυτεία φράουλας είχε προκαλέσει κύμα οργής για τις συνθήκες διαβίωσης και τη μεταχείριση των μεταναστών που εργάζονται στις καλλιέργειες της Μανωλάδας.  

«Εκτός της στέγασης θα πρέπει με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε την προστασία των εργαζόμενων μεταναστών - εργατών γης, οι οποίοι θα πρέπει να απολαμβάνουν της δέουσας ασφαλιστικής κάλυψης και των ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας και αυτό είναι ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα που θα θέσουμε στους αρμόδιους υπουργούς», σημειώνει ο κ. Κατσιφάρας.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή