Γεννήτριες αποστέλλει στη Σαντορίνη η ΔΕΗ

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013 17:31
UPD:20:19
EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Στην άμεση αποστολή γεννητριών στη Σαντορίνη ανακοίνωσε ότι προχωρά η ΔΕΗ, με στόχο την ταχύτερη ενίσχυση της ηλεκτροδότησης του νησιού και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, με τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η διαδικασία της αποστολής των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ παράλληλα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες για την επισκευή των σοβαρών βλαβών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Όσον αφορά τις βλάβες και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην ηλεκτροδότηση του νησιού, από η ΔΕΗ διευκρινίζει πως σήμερα Τρίτη στις 12:00 προκλήθηκε αιφνίδια βλάβη σε μία εκ των μηχανών παραγωγής Η/Ε της νήσου, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του Σταθμού.

Διαβεβαιώνει παράλληλα πως από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς το προσωπικό της ΔΕΗ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή επισκευή των βλαβών.

Σημειώνει επίσης πως μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, θα γίνουν όλες εκείνες οι έρευνες που απαιτούνται για τον εντοπισμό των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε.

Μιλώντας λίγο πριν τις 20.30 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Ζώρζος έκανε γνωστό πως δόθηκε ρεύμα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ και εξέφρασε την ελπίδα πως σύντομα θα έχει ρεύμα η πρωτεύουσα της Σαντορίνης.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή