ΣΥΡΙΖΑ: Φτηνή επικοινωνιακή φούσκα το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013 11:52
UPD:11:54
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης τονίζει ότι το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού «αποτελεί κοροϊδία, γιατί ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή λήγει η τουριστική περίοδος».

A- A A+

Για «φτηνή κυβερνητική επικοινωνιακή φούσκα» και «κοροϊδία για τους δικαιούχους» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΑΕΔ.

Ο κ. Στρατούλης υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα είναι «πετσοκομμένο» καθώς «αφορά μόνο 110 χιλιάδες δικαιούχους και δαπάνη 10 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 570 χιλιάδων δικαιούχων και 82,5 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε το προηγούμενο πρόγραμμα του 2011, πριν δηλαδή η κυβέρνηση και η τρόικα καταργήσουν τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Είναι, δηλαδή, πετσοκομμένο κατά 460 χιλιάδες δικαιούχους, εργαζόμενους – ανέργους – συνταξιούχους, και κατά 88,5% όσον αφορά τα διατιθέμενα κονδύλια».

Επιπλέον, τονίζειμ ότι «αποτελεί και  κοροϊδία, γιατί ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή λήγει η τουριστική περίοδος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον υπουργό Εργασίας και το Διοικητή του ΟΑΕΔ «τι έγιναν και που πήγαν τα υπόλοιπα 90 εκατομμύρια ευρώ, που καταβλήθηκαν από τους εργαζόμενους μέσω του ΙΚΑ το 2012 και 2013 ως εισφορές στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Εστίας».

Όπως επισημαίνει ο κ. Στρατούλης, ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει ήδη δεσμευτεί και έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή για την επανασύσταση και αναβάθμιση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και τον κοινωνικών προγραμμάτων του στήριξης των λαϊκών οικογενειών και του δικαιώματός τους για ανάπαυση και διακοπές».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή