Τρένο: Σειρά υπηρεσιών από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το επιβατικό κοινό

Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 08:09
UPD:08:15
Phasma/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Στη διάθεση του επιβατικού κοινού θα είναι εν όψει  των καλοκαιρινών διακοπών του Αυγούστου μία σειρά από υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την καλύτερη και πιο άνετη μετακίνησή τους, αλλά και τον προγραμματισμό της έγκαιρης έκδοσης των εισιτηρίων τους.

Μεταξύ άλλων θα μπορούν μέσω του φορητού τους υπολογιστή με χρήση usb stick ή του κινητού τους τηλεφώνου να έχουν πρόσβαση στο ιντερνετ χάρη στην υπηρεσία βελτιωμένης ψηφιακής επικοινωνίας που παρέχεται σε βαγόνια με την αντίστοιχη ένδειξη. Επίσης, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθήνας η υπηρεσία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Free Wi-Fi Hot Spot παρέχει δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο ίντερνετ για 30 λεπτά.

Ακόμη όσοι έχουν προορισμό τη Θεσσαλονίκη θα μπορούν να συνδυάσουν τη μεταφορά τους στις συνοικίες της πόλης με την υπηρεσία ΤΡΑΙΝΟΤΑΞΙ επωφελούμενοι από τη σημαντική  έκπτωση στο κόμιστρο.

Οι ταξιδιώτες με  προορισμό το λιμάνι του Πειραιά  έχουν πρόσβαση στις προβλήτες στο ύψος της Πύλης Ε5, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους με πλοίο.

Πρόσφατα έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους η λεωφορειακή γραμμή Θεσσαλονίκη – Φιλιππούπολη και η μεταφορά με λεωφορείο των παραθεριστών από το σταθμό Ν. Πόροι στις παραλίες της Πιερίας και αντίστροφα.

Στη διάθεση των ταξιδιωτών βρίσκεται και τηλεφωνική γραμμή 14511 όπου μπορούν πλέον όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο να κλείνουν τηλεφωνικά τα εισιτήριά τους 

Ειδικότερα:

• ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΤΡΕΝΟΥ-ΠΛΟΙΩΝ
Οι επιβάτες και κυρίως εκείνοι που αναχωρούν από Βόρεια Ελλάδα με προορισμό την Αθήνα έχουν τη δυνατότητα μέσω του σταθμού του Πειραιά, ο οποίος έχει άμεση πρόσβαση στο λιμάνι, να συνδυάσουν δρομολόγια τρένου και πλοίων που αναχωρούν με προορισμό  Κρήτη, Χίο, Μυτιλήνη και Αργοσαρωνικό. Ο σταθμός βρίσκεται απέναντι από τη πύλη Ε5 όπου βρίσκεται και η αφετηρία λεωφορείων του ΟΛΠ.

• ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ
Οι επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  έχουν πλέον στη διάθεση τους την τηλεφωνική γραμμή 14511, μέσω της οποίας  προσφέρεται η δυνατότητα τηλεφωνικής προκράτησης θέσεων για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Στους  επιβάτες (οι οποίοι δηλώνουν τηλεφωνικά το όνομά τους και τον αριθμό της ταυτότητάς τους)  δίνεται από το Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών ειδικός κωδικός αριθμός προκράτησης.

Με τον ειδικό αυτό κωδικό αριθμό και την ταυτότητά του, ο επιβάτης μπορεί να αγοράσει το εισιτήριό του,  72  ώρες πριν από την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας από το σταθμό αφετηρίας του ταξιδίου του, αλλιώς η κράτηση θα ακυρώνεται.

Η αγορά από τα  σημεία πώλησης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα οποία διαθέτουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων της εταιρίας. Ο ανώτατος αριθμός θέσεων, για τις οποίες είναι δυνατό να γίνει προκράτηση με έναν αριθμό ταυτότητας και ένα όνομα είναι 6 άτομα για το σύνολο της διαδρομής, για την οποία γίνεται προκράτηση (ακόμη και αν στη διάρκεια της διαδρομής αυτής απαιτείται αλλαγή αμαξοστοιχίας και αναμεταβίβαση του επιβάτη).

Τα εισιτήρια προσφοράς, τα οποία ανακοινώνονται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν χορηγούνται με τη διαδικασία της τηλεφωνικής προκράτησης, αλλά από την ηλεκτρονική σελίδα της εταιρίας. Οι επιβάτες δικαιούχοι οποιασδήποτε έκπτωσης, θα πρέπει να προσκομίσουν για την έκδοση εισιτηρίου τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, ταυτότητα πολυτέκνου κλπ.). Τα δικαιολογητικά αυτά πρέπει επίσης να επιδεικνύονται και κατά το έλεγχο στις αμαξοστοιχίες.

• ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ
H νέα υπηρεσία πληροφόρησης επιβατικού κοινού - Passenger Information Services - δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες, μέσα από τις οθόνες που έχουν εγκατασταθεί στις εισόδους, τους χώρους αναμονής και τις αποβάθρες των Σ. Σταθμών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας, να πληροφορηθούν για τις ώρες άφιξης, αναχώρησης και διέλευσης των αμαξοστοιχιών σε πραγματικό χρόνο. Μπορούν επίσης να ενημερώνονται για τις νέες υπηρεσίες και προσφορές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς επίσης και για ποικιλία θεμάτων όπως καιρός,  και έκτακτες αλλαγές δρομολογίων.  Επιπλέον, ειδικά για το Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθήνας, οι  επιβάτες και επισκέπτες έχουν πλέον τη δυνατότητα για δωρεάν ασύρματη περιήγηση στο internet μέσω της υπηρεσίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ Free WiFi hotspot. Η υπηρεσία παρέχει 30 λεπτά δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο internet, και καλύπτει τους εσωτερικούς χώρους του σταθμού, καθώς επίσης και τις αποβάθρες.

• Βελτίωση σήματος κινητής τηλεφωνίας στις αμαξοστοιχίες
Βελτιωμένη επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου καθώς και δυνατότητα πρόσβασης στο Internet με smartphones ή usb sticks προσφέρει η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο επιβατικό κοινό που ταξιδεύει στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Αυτό είναι εφικτό μέσα από ειδικά συστήματα βελτίωσης σήματος κινητής τηλεφωνίας μέσω τεχνολογίας ψηφιακής αναμετάδοσης που εγκαθίστανται σταδιακά σε βαγόνια Α΄ και Β' θέσης και Εστιατορίου των αμαξοστοιχιών που πραγματοποιούν το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Σχετικές ενδείξεις ενημερώνουν τους επιβάτες στα βαγόνια όπου έχει υλοποιηθεί ήδη η παροχή της υπηρεσίας.

• Ηλεκτρονική κράτηση
Οι επιβάτες που θα μετακινηθούν μπορούν να προγραμματίσουν το ταξίδι τους με μεμονωμένες ή συνδυασμένες προσφορές για μειωμένες τιμές εισιτηρίων. Με έγκαιρη και ηλεκτρονική κράτηση, αλλά και κράτηση μετ' επιστροφής οι μειώσεις των τιμών των εισιτηρίων είναι ως εξής:

α)  ο επιβάτης που αγοράζει εισιτήριο σε χρόνο μεγαλύτερο των 2 ημερών από την ημέρα αναχώρησης της αμαξοστοιχίας με βάση το παραπάνω τιμολόγιο έχει μείωση κατά 15% επί της τιμής του εισιτηρίου,
β) ο επιβάτης που αγοράζει εισιτήριο μέσω του διαδικτύου επιπλέον έχει μείωση κατά 10% επί της τιμής του εισιτηρίου,
γ) επιπλέον μείωση 20% έχει ο επιβάτης που αγοράζει εισιτήριο μετ’ επιστροφής.

Οι παραπάνω προσφορές μπορούν να εφαρμοσθούν και συνδυαστικά. Σε κάθε περίπτωση η συνολική μείωση δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 40% της τιμής του εισιτηρίου.

• Οικονομικό εισιτήριο αποκλειστικά μέσω internet

Οι ταξιδιώτες που επιλέγουν αποκλειστικά το διαδίκτυο για την κράτηση των εισιτηρίων τους  μπορούν να επωφεληθούν με ειδικές τιμολογιακές προσφορές, για εισιτήρια απλής διαδρομής με αμαξοστοιχίες Intercity.

Συγκεκριμένα, διατίθεται περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων Β’ θέσης: στην τιμή των 9 €, στην τιμή των 19 €, στην τιμή των 29 €  και εφόσον πρόκειται για εισιτήριο Α’ θέσης στην τιμή των 39 €. Στις παραπάνω προσφορές δεν εφαρμόζονται επιπλέον μειώσεις. 

Μέσα από το webticketing  οι ταξιδιώτες επιλέγουν το δρομολόγιο που τους εξυπηρετεί, βλέποντας τις διαθέσιμες θέσεις και κάνοντας άμεσα κράτηση.

Ο τρόπος διάθεσης των προσφορών δεν γίνεται στην αρχή του μήνα, αλλά «ανοίγονται» σταδιακά κατά τη διάρκεια κάθε μηνά από μέρα σε μέρα ώστε να αποφθεχθούν περιστατικά μαζικής αγοράς  από ανεξάρτητους φορείς των φθηνών εισιτηρίων.

• ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΤΡΕΝΑ
Οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια  διαδρομή με το τρένο, η οποία  μπορεί να είναι ένα αξέχαστο ταξίδι, μια εκδρομή σε σημεία που άλλο δίκτυο δεν έχει πρόσβαση και με τρένα σημαντικής τουριστικής και πολιτισμικής αξίας. Το ιστορικό τρενάκι του Πηλίου, η σπάνια γραμμή του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα και το δρομολόγιο Κατάκολο – Ολυμπία κερδίζουν κάθε χρόνο το θαυμασμό από διεθνείς επισκέπτες που επιλέγουν το τρένο για την περιήγησή τους στις ομορφιές της Ελλάδας. Πρόκειται για δρομολόγια ιδιαίτερης αξίας και ομορφιάς, που λειτουργούν την τουριστική περίοδο, ενώ διατίθενται προς ενοικίαση για ομαδικές εκδρομές.


• INTERAIL – EURAIL
Οι κάτοχοι εισιτηρίων EURAIL συμμετέχουν στις ακτοπλοϊκές   προσφορές των ναυτιλιακών εταιριών, προσφέροντας τη δυνατότητα στον κάθε επιβάτη να ταξιδέψει με τραίνο σε όλη την Ευρώπη.

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων Eurail & InterRail passes, ταξιδεύουν από /προς:
Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα  με τα πλοία  δωρεάν, πληρώνοντας μόνο λιμενικά τέλη € 7, ανά  άτομο / διαδρομή.
Επιπλέον υπάρχει χρέωση €10 ανά άτομο / διαδρομή, για τους μήνες Ιούνιο & Σεπτέμβριο και αντίστοιχα €20 για τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο, ανά άτομο.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων  InterRail είναι μια προσφορά που δίνει στον επιβάτη το δικαίωμα να ταξιδέψει απεριόριστα στις διαδρομές της συμμετέχουσας στην προσφορά μεταφορικής εταιρείας της χώρας που επιλέγει ο επιβάτης, για ορισμένο χρονικό διάστημα. Απευθύνεται σε ενήλικες (άνω των 26 ετών) για την 1η και 2η θέση, σε νέους (κάτω των 26 ετών) για την 2η θέση και σε παιδιά (μέχρι 12 ετών).

Η προσφορά αποτελείται από τις εξής κατηγορίες:

  • InterRail One Country Pass που είναι μη συνεχούς διάρκειας (flexi) και παρέχει στον κάτοχο 3, 4, 6 ή 8 ημέρες ταξιδιού τις οποίες επιλέγει ο ίδιος σε συνολική χρονική περίοδο 1 μήνα, στις χώρες επιλέγει να ταξιδέψει.
  • InterRail Global Pass ισχύει σε όλες τις χώρες μέλη της προσφοράς και διατίθεται στις εξής κατηγορίες υποκατηγορίες:
  • InterRail Global Pass 15 ημερών (συνεχούς διάρκειας)
  • InterRail Global Pass 22 ημερών (συνεχούς διάρκειας)
  • InterRail Global Pass 1 μήνα (συνεχούς διάρκειας)
  • InterRail Global Pass 5 ημερών σε συνολική διάρκεια ισχύος 10 ημερών (flexi)
  • InterRail Global Pass 10 ημέρες σε συνολική διάρκεια ισχύος 22 ημερών (flexi)

Οι κάρτες «μη συνεχούς διάρκειας «flexi», παρέχουν στον κάτοχο ένα ορισμένο αριθμό ημερών ταξιδιού, τις οποίες επιλέγει ο ίδιος, μέσα σε ορισμένη συνολικά χρονική περίοδο. Οι κάρτες συνεχούς διάρκειας παρέχουν το δικαίωμα για καθημερινά ταξίδια μέσα στη διάρκεια ισχύος της προσφοράς.

Οι κάτοχοι της προσφοράς InterRail καταβάλλουν τα αντίστοιχα συμπληρώματα όπου απαιτούνται (συμπληρώματα κλίνης, αμαξοστοιχιών υψηλών ποιότητας, λιμενικά τέλη, κλπ)               

Συμμετέχουν όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δίκτυα και κάποιες ναυτιλιακές εταιρείες που συνεργάζονται με τους σιδηροδρόμους.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον  αριθμό 14511 και στο γραφείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Σίνα 6, Αθήνα. Τηλ. επικοινωνίας: 210 3624406, 210 3621039 (ώρες λειτουργίας 8:00-15:30 Δευτέρα έως Παρασκευή).

• ΤΡΑΙΝΟ-ΤΑΞΙ στη Θεσσαλονίκη
Οι επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με προορισμό τη Θεσσαλονίκη θα μπορούν μέσω των εκδοτηρίων εισιτηρίων να εξασφαλίζουν προνομιακό κουπόνι συνδυασμένης μετακίνησης τραίνο - ταξί, με σημαντικές εκπτώσεις που φτάνουν το 15%, για μεταφορά από το σταθμό της Θεσσαλονίκης στην περιοχή της επιλογής τους, εντός της πόλης.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία προσφέρεται με βάση τα παρακάτω σημεία:

1) Η δυνατότητα κράτησης παρέχεται στους επιβάτες από τους σταθμούς που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων καθώς επίσης από τα γραφεία ταξιδίων της Αθήνας, Λάρισας, Βόλου και Θεσσαλονίκης.

2) Η νέα υπηρεσία εξυπηρετεί τους επιβάτες που έχουν τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Τελευταίοι σταθμοί από τους οποίους μπορεί να εξασφαλιστεί η υπηρεσία «ΤΡΑΙΝΟ-ΤΑΞΙ» για την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι οι ΣΣ ΠΛΑΤΕΩΣ και ΣΣ ΚΙΛΚΙΣ.

3) Ο επιβάτης, ο οποίος επιθυμεί να μεταφερθεί με ταξί στον προορισμό του στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή της, δηλώνει την πρόθεσή του στο σημείο πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το οποίο διαθέτει το ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων. Όταν ο επιβάτης δηλώσει την επιθυμητή διεύθυνση τελικού προορισμού του, το ηλεκτρονικό σύστημα τιμολογεί την υπηρεσία σύμφωνα με την αντίστοιχη ζώνη.

4) Ο τίτλος μεταφοράς για την υπηρεσία ταξί (κουπόνι) είναι ονομαστικός, φέρει τον αριθμό επιβατών ανά όχημα ταξί, αναγράφει τον συγκεκριμένο τελικό προορισμό του επιβάτη/επιβατών (ομαδικό) και εκδίδεται σε δύο αντίτυπα, το ένα εκ των οποίων ο επιβάτης παραδίδει στον οδηγό του ταξί που τον μεταφέρει.

5) Μετά την άφιξη των αμαξοστοιχιών στο Σταθμό Θεσσαλονίκης, τα προμισθωμένα οχήματα ταξί θα αναμένουν τους πελάτες που κάνουν χρήση της υπηρεσίας ΤΡΑΙΝΟΤΑΞΙ το πολύ έως και δεκαπέντε (15’) λεπτά στον ειδικό χώρο στάθμευσης. Σε αντίθετη περίπτωση τα ταξί δεν θα έχουν υποχρέωση εκτέλεσης της διαδρομής. Το αντίτιμο δεν περιέχει σε καμία περίπτωση χρόνο αναμονής ή στάσης κατά την εκτέλεση διαδρομής προς τον προορισμό του πελάτη. (Η υπηρεσία ταξί θα παρέχεται στον δικαιούχο σε κάθε περίπτωση καθυστέρησης άφιξης των αμαξοστοιχιών στην πόλη της Θεσσαλονίκης).

6) Τα συνεργαζόμενα με την υπηρεσία ταξί βρίσκονται σε αναμονή σε ειδικό προκαθορισμένο χώρο στον Σταθμό Θεσσαλονίκης προς τον οποίο υπάρχει σχετική ειδική σήμανση.

7) Σε περίπτωση που ο πελάτης θελήσει να κατευθυνθεί σε άλλον προορισμό από αυτόν που έχει αναφέρει στον οδηγό και το αντίτιμο είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχει κλείσει τότε γίνεται νέα έναρξη «σημαίας» με έκδοση αντίστοιχης απόδειξης προς τον πελάτη.

8) Οι προνομιακές τιμές μεταφοράς για τη χρήση της υπηρεσίας Τραίνο – Ταξί είναι διαβαθμισμένες ανά ζώνες στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, και ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα πληροφόρησης  των διαβαθμισμένων ανά ζώνη τιμών τόσο από τα εκδοτήρια που υποστηρίζουν την υπηρεσία όσο και από τους σχετικούς χάρτες απεικόνισης και αντιστοίχισης (ζώνη / τιμή) που έχουν αναρτηθεί στους σταθμούς που παρέχουν τη σχετική δυνατότητα.

• Λεωφορειακή γραμμή από τους Νέους Πόρους
Η νέα Λεωφορειακή γραμμή σιδηροδρομικός σταθμός Νέοι Πόροι - Πλαταμώνας, δίνει τη δυνατότητα στους παραθεριστές  να μεταβούν από το σταθμό των Ν. Πόρων στις παραλίες της Πιερίας με μόνο ένα (1) ευρώ και αντίστροφα . Η νέα γραμμή λειτουργεί κάθε  Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, για όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

Το λεωφορείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναχωρεί από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ν. Πόρων με τις εξής ενδιάμεσες στάσεις:

• Hotel OLYMPIC BEACH
• ΚΑΑΥ Πλαταμώνα/ Venus Beach Bar
• Παραλία Σαλούφες
• Καλαμάκι Camping
• Πλαταμώνας (Hotel ΔΙΑΣ)
• ΣΣ. Ν. Πόρων

• Διεθνείς Λεωφορειακές Γραμμές
Οι ταξιδιώτες οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν στη Βουλγαρία από τη Θεσσαλονίκη μπορούν να επιλέξουν τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία έχει  ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία της λεωφορειακής σύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας με τακτικά δρομολόγια πολυτελών λεωφορείων, σε συνεργασία με την Βουλγαρική Εταιρεία KARAT – S.

Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση από τις πόλεις της Θεσσαλονίκης (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός) και Σερρών (Σιδηροδρομικός Σταθμός Σερρών) με τελικό προορισμό τη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Οι ενδιάμεσες στάσεις που πραγματοποιούνται είναι στις πόλεις Blagoevgrad  και Sofia.

Δρομολόγια (σημείο αναχώρησης και ώρα αναχώρησης):

Από Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 08:00 π.μ.
ΣΕΡΡΕΣ 09:15 π.μ.
BLAGOEVGRAD 12.30 μ.μ.
SOFIA 14:30 μ.μ.
PLOVDIV Ώρα άφιξης 16:30

Από Plovdiv
 
PLOVDIV 08:00 π.μ.
SOFIA 10:30 π.μ.
BLAGOEVGRAD 12:15 μ.μ.
ΣΕΡΡΕΣ 15:30 μ.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ώρα άφιξης 16:30 μ.μ.

Τηλεφωνικές κρατήσεις και εισιτήρια για τους παραπάνω προορισμούς εκδίδονται από τα κατά τόπους εκδοτήρια που βρίσκονται:
ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός
  Εκδοτήριο Διεθνών Λεωφορειακών Γραμμών
  Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 - 599100
ΣΕΡΡΕΣ : Σιδηροδρομικός Σταθμός Σερρών
Τηλ. Επικοινωνίας: 23210 - 59112
KARAT-S  BUSSTATION – OFFICES .
  SOFIA :  +359 2 8321032
                  +359 2 9819848
PLOVDIV :  +359 32 269652


Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον  αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr
 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή