Τυνησία: Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους τζιχαντιστές να παραδοθούν

Κυριακή, 04 Αυγούστου 2013 22:13
UPD:22:15
REUTERS/ZOUBEIR SOUISSI

Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Άλι Λαραγέντ.

A- A A+

Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Άλι Λαραγέντ κάλεσε τους τζιχαντιστές να παραδοθούν, ανακοινώνοντας τη σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου για τη δολοφονία του αντιπολιτευόμενου πολιτικού Σόκρι Μπελαΐντ, τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Καταθέστε τα όπλα σας, παραδοθείτε στην αστυνομία και η κοινωνία και η δικαιοσύνη θα το λάβουν υπόψη τους», είπε ο τυνήσιος πρωθυπουργός, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο TAP.

Αναφερόμενος στη σύλληψη, δεν διευκρίνισε τι ρόλο έπαιξε ο ύποπτος αυτός στη δολοφονία του Μπελαΐντ, η οποία οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης των ισλαμιστών του κόμματος Ενάχντα.

Ο δράστης του φόνου δεν έχει βρεθεί και η ταυτότητα αυτών που διέταξαν την εκτέλεση του Μπελαΐντ δεν έχει αποκαλυφθεί, ωστόσο τους τελευταίους μήνες έχουν συλληφθεί πολλά άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Εν τω μεταξύ, εδώ και αρκετές ημέρες οι δυνάμεις ασφαλείας πολλαπλασίασαν τις επιχειρήσεις τους εναντίον των «ενόπλων εξτρεμιστών», ιδίως μετά τη νέα πολιτική κρίση που ξέσπασε στις 25 Ιουλίου με τη δολοφονία του αντιπολιτευόμενου βουλευτή Μοχάμεντ Μπράχμι.

REUTERS
Τυνησία: Συγκέντρωση υποστηρικτών της ισλαμικής κυβέρνησης

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη νύχτα στην Τύνιδα, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στην ισλαμική κυβέρνηση του κόμματος Εναχντά, η οποία έχει αποδυναμωθεί από την πολιτική κρίση που προκλήθηκε μετά τη δολοφονία του Μοχάμεντ Μπράχμι, μιας εξέχουσας προσωπικότητας της αντιπολίτευσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Λότφι Μπεν Τζέντου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 10 το βράδυ, τοπική ώρα (μεσάνυχτα απόψε, ώρα Ελλάδας), χωρίς να δώσει καμία άλλη διευκρίνιση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή