Δεσμεύσεις Αδ. Γεωργιάδη προς τον ΙΣΑ

«Οι γιατροί δεν πρόκειται να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας»
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013 20:00
UPD:20:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
A- A A+

Οι γιατροί δεν πρόκειται να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας Γ. Πατούλη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΙΣΑ μετά τη συνάντηση.

Ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύθηκε ακόμη πως κανένας εργαζόμενος σε δημόσιο νοσοκομείο δεν πρόκειται να χάσει τη θέση του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, στη συνάντηση έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΙΣΑ, που είχε διατυπώσει, πριν μήνες για το Παίδων Πεντέλης, ώστε να μην είναι συνδεμένο με το Αγία Σοφία αλλά με το Σισμανόγλειο. Μαζί με το Αμαλία Φλέμιγκ, θα αποτελέσουν ομάδα νοσοκομείων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της ΒΑ Αττικής.

Όπως αναφέρει επίσης ο ΙΣΑ, στο Αμαλία Φλέμιγκ θα αναπτυχθεί Μονάδα Αποκατάστασης και Ιατρεία Νοσηλείας μίας ημέρας (one day clinic). Η Παθολογική, η Καρδιολογική και η Χειρουργική Κλινική διατηρούνται, ενώ η Πνευμονολογική, η Οφθαλμολογική, η Ορθοπεδική, η Ουρολογική και η Νεφρολογική κλινική θα μετακινηθούν σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, και θα εφημερεύει μερικώς το Νοσοκομείο.

Οι Άγιοι Ανάργυροι μετατρέπονται σε νοσηλευτικό ίδρυμα με πλήρη εφημέρευση και ενισχύεται με ειδικότητες και προσωπικό, όπως και η Παμμακάριστος. Επίσης, ενισχύονται με ειδικότητες που δεν διαθέτουν ή υπολειτουργούν κυρίως τα Νοσοκομεία Σωτηρία, Λαϊκό, Σισμανόγλειο, Θριάσειο, Τζάνειο και άλλα.

Το Σπηλιοπούλειο θα μετατραπεί σε Κέντρο Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων καθώς και κέντρο Ακτινοθεραπείας.

Στο Πατησίων θα λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία τα οποία θα συνδέονται με το Αγία Όλγα, και το προσωπικό θα μετακινηθεί στο νοσοκομείο της Παμμακάριστου ή στους Αγίους Αναργύρους.

Η Πολυκλινική θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και οι κλινικές θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία. Θα στεγάσει επίσης Καρδιολογική και Παθολογική Μονάδα Αποθεραπείας.

Τέλος, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, θα γίνει μεταφορά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία Β ΥΠΕ Πειραιώς από την Αγία Βαρβάρα και θα παραμείνει μικρό μέρους του προσωπικού. Το νοσοκομείο θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ενώ μέρος των κλινών θα φιλοξενεί χρόνια περιστατικά που δεν χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας σε νοσοκομεία της Β ΥΠΕ.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή