Γ. Μιχελάκης: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα

Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013 14:13
UPD:14:22
EUROKINISSI

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

A- A A+

Ο προσδιορισμός του ανθρώπινου δυναμικού που θα τεθεί σε κινητικότητα, η κάλυψη των υφιστάμενων κενών και η διασφάλιση της προσφοράς καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη θα καταστούν δυνατά, εφόσον γίνει αξιολόγηση δομών και ανθρώπινου δυναμικού, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επενδυτής» ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

«Θέλουμε ένα κράτος που να μην περισσεύει εκεί που δεν χρειάζεται και να μην λείπει όταν το έχει ανάγκη ο πολίτης. Αυτό το διττό στόχο έρχεται να υπηρετήσει η κινητικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ξεκαθαρίζει, παράλληλα, πως δεν θα υπάρξουν οποιαδήποτε άλλα οριζόντια μέτρα ούτε στην πλευρά των φόρων ούτε στην πλευρά της περικοπής εισοδημάτων, ούτε στην Κεντρική Διοίκηση ούτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς, όπως λέει, «δεν αντέχουν τέτοια μέτρα ούτε η πραγματική οικονομία, ούτε η κοινωνία, ούτε η κυβέρνηση».

Σχετικά με έργα σε δήμους τα οποία χρηματοδοτήθηκαν, αλλά δεν έγιναν, ο υπουργός αναφέρει περιπτώσεις μελετών, που εντάχθηκαν σε προγράμματα, χρηματοδοτήθηκαν, αλλά έμειναν αξιοποίητες.

Προσθέτει, δε, πως έχει ήδη ξεκινήσει συστηματική προσπάθεια για την ένταξη των δήμων σε αναπτυξιακά έργα, μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ, την αξιοποίηση του ενδιαφέροντος, που εκδηλώνεται από ξένες εταιρείες, τη δυνατότητα χρηματοδότησης από ξένες τράπεζες, αλλά και τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση κοινοτικών πόρων, το ταχύτερο δυνατό.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή