Τυνησία: Έκκληση Ε.Ε. για «ειρηνική απάντηση στη δολοφονία» του Μπράχμι

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013 08:22
UPD:08:25
EPA/GEORGI LICOVSKI

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ένωσης, Κάθριν Άστον.

A- A A+

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον καταδίκασε κατηγορηματικά τη δολοφονία του βουλευτή της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Μπράχμι στην Τυνησία και απηύθυνε έκκληση για μια «ειρηνική απάντηση των πολιτών» στη δολοφονία αυτή.

«Η Ε.Ε. καλεί τις τυνησιακές αρχές να ρίξουν φως στη δολοφονία αυτή ώστε να προσαχθούν το συντομότερο στη δικαιοσύνη οι δράστες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η κ. Άστον, η οποία επισημαίνει ότι ακόμα δεν έχουν συλληφθεί και προσαχθεί στη δικαιοσύνη οι δράστες της δολοφονίας στις 6 Φεβρουαρίου του 2013 του στελέχους της αντιπολίτευσης Σόκρι Μπελάιντ.

Χαρακτηρίζει μάλιστα τις δολοφονίες αυτές  ως «επιθέσεις εναντίον του λαού της Τυνησίας, των αξιών της επανάστασης της 14ης Ιανουαρίου του 2011 και κατά της Δημοκρατίας, από τους εχθρούς της».

Σύμφωνα με την κ. Άστον, «η ολοκλήρωση σύντομα της κατάρτισης του Συντάγματος και η διοργάνωση των προσεχών γενικών εκλογών είναι η καλύτερη απάντηση στις επιθέσεις αυτές».

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής Μοχάμεντ Μπράχμι, κόμματος της αντιπολίτευσης, δέχθηκε χθες επίθεση ενόπλων μπροστά από την κατοικία του κοντά στην Τύνιδα. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία στελέχους της αντιπολίτευσης σε διάστημα έξι μηνών μετά τη δολοφονία του Σόκρι Μπελάιντ. Και στις δυο περιπτώσεις, οι οπαδοί των δυο θυμάτων επέρριψαν την ευθύνη για τις δολοφονίες στους ισλαμιστές οι οποίοι βρίσκονται στην εξουσία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή