Κυρ. Μητσοτάκης: Όλα τα υπουργεία στο δεύτερο κύμα κινητικότητας

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 20:44
UPD:21:41
PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με αξιοκρατικό τρόπο και τόνισε ότι δεν θα γίνουν άλλες οριζόντιες παρεμβάσεις (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Όλα τα υπουργεία θα συμμετάσχουν στο δεύτερο κύμα κινητικότητας στο δημόσιο, διαβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την αναδιοργάνωση των υπουργείων.

Όπως είπε, στη σύσκεψη οριστικοποιήθηκε ο σχεδιασμός για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας με ορίζοντα υλοποίησης τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως τα στοιχεία για τη διαδικασία προέρχονται κατόπιν αξιολόγησης των δομών των υπουργείων, είναι αποτέλεσμα δηλαδή μιας συστηματικής προεργασίας, με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες αξιοκρατίας.

«Έχω πει επανειλημμένως ότι θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας τα οριζόντια μέτρα και τις οριζόντιες παρεμβάσεις και οι διαδικασίες αυτές να γίνουν με όσο το δυνατόν πιο αξιοκρατικό τρόπο, στο πλαίσιο, βέβαια, πάντα των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων που πρέπει να τρέξουμε», σημείωσε και πρόσθεσε πως ο χρόνος είναι δεδομένος και η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσει που έχει αναλάβει.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της σύσκεψης έδωσε τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση όσον αφορά τις αλλαγές στο δημόσιο και την κινητικότητα.

Ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι αλλαγές οι οποίες, όπως είπε, δεν θα πρέπει να είναι πλέον οριζόντιες. «Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου. Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν», τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός έστειλε μάλιστα μήνυμα πως δεν θα ανεχτεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στελεχών της ΝΔ από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί καθώς δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσει η πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση.

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως περιμένει τη συμμετοχή όλων των υπουργών στις σχετικές διαδικασίες, θέλοντας έτσι να απαντήσει σε όσους υπουργούς δηλώνουν πως από πλευράς τους έχουν τελειώσει με την κινητικότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στους γενικούς γραμματείς ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση του προσωπικού μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή