Πάνω από 100.000 έλεγχοι για ανασφάλιστα οχήματα από αρχές Ιουλίου

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 14:19
UPD:15:45
ICON /ΧΑΡΑ ΚΑΤΣΙΚΑΤΣΟΥ
A- A A+

Περισσότερους από 100.000 έλεγχοι για ανασφάλιστα οχήματα έχει κάνει η τροχαία από τις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων.

Οι ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες που εντοπίζονται να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα είναι:

  • Πρόστιμα 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
  • Αφαιρείται το δίπλωμα, η άδεια και οι πινακίδες για 10 ημέρες.
  • ΣΕ περίπτωση που το όχημα εμπλακεί σε ατύχημα, οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας αφαιρούνται για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο, που αναλαμβάνει τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκαλούν τα ανασφάλιστα οχήματα επισημαίνει ότι «το να κυκλοφορεί κάποιος ανασφάλιστος σημαίνει ότι θα αφήσει ακάλυπτο το συνάνθρωπό του, που ενδεχομένως αύριο, να είναι θύμα του εάν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα».

«Επιπλέον, οι ανασφάλιστοι οδηγοί επιβαρύνουν οικονομικά τους συνεπείς, ασφαλισμένους οδηγούς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Εκτός των παραπάνω, ο ιδιοκτήτης ανασφάλιστου οχήματος υποβάλλει τον ίδιο του τον εαυτό σε κίνδυνο, καθώς ακόμα και λίγα λεπτά που θα κυκλοφορήσει χωρίς ασφάλιση θα επηρεάσουν όλη του ζωή αν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και πρέπει να αντιμετωπίσει τόσο το ηθικό βάρος από τον τραυματισμό ενός συνανθρώπου του, που στην ουσία αφήνει χωρίς τη διασφάλιση που προβλέπει ο νόμος, όσο και τις συχνά υπέρογκες οικονομικές επιπτώσεις για τον ίδιο αλλά και τις ποινικές κυρώσεις», συμπληρώνει το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή