Συναντήσεις ΚΕΔΕ με Αντιπρόεδρο και υπουργούς τη Δευτέρα

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013 16:47
UPD:17:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης μιλά στη συνέλευση που συγκάλεσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 (Φωτογραφία αρχείου). Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα έχει από αύριο διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

A- A A+

Διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έχει αύριο, Δευτέρα, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι αντιρρήσεις της Αυτοδιοίκησης – όπως αυτές διατυπώθηκαν στην έκτακτη συνέλευση της Παρασκευής - στα προωθούμενα με το πολυνομοσχέδιο μέτρα, ήτοι κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, θέση σε διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών, των σχολικών φυλάκων και  διεύρυνση της επιτροπείας των δήμων μέσω του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας.

Συγκεκριμένα, στις 2 το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, στις 4 το απόγευμα, η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί στο υπουργείο Οικονομικών με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ την Παρασκευή αποφασίστηκε τριήμερο κλείσιμο των δήμων από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου και πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης με τον Πρωθυπουργό.

Ν. Δένδιας: Θα αξιοποιηθούν στο ακέραιο οι δημοτικοί αστυνομικοί

Από πλευράς κυβέρνησης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ξεκαθαρίζει με δήλωσή του τις προθέσεις του σχετικά με την αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών από την Ελληνική Αστυνομία.

«Στόχος μας είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι θα ενταχθούν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες και εντέλει στους δημότες», αναφέρει ο κ. Δένδιας.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι το υπουργείο «όχι απλώς θα αξιοποιήσει στο ακέραιο την εμπειρία των δημοτικών αστυνομικών, αλλά και θα τους καταστήσει σημαντικό παράγοντα στην εμπέδωση κλίματος ευνομίας στις πόλεις μας».

Όπως επισημαίνει ο υπουργός, «ήδη, με τη σύσταση της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, προβλέπεται η αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών και η ομαλή ένταξή τους στο νέο μοντέλο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Δένδιας καλεί κόμματα, αιρετούς άρχοντες της Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενους και συνδικαλιστικούς φορείς να στηρίξουν «τη μεγάλη αυτή προσπάθεια» και τονίζει ότι «κανείς δεν περισσεύει απ’ όσους μπορούν να προσφέρουν στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας του πολίτη».

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε λόγο για «ανάγκες επείγουσας κάλυψης θέσεων σωφρονιστικών φυλάκων, που μπορούν να ικανοποιηθούν από τη διαδικασία κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών».

Πάντως, οι κινητοποιήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζονται και θα κορυφωθούν αυτήν την εβδομάδα, κατά την ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ απέχουν για δεύτερη ημέρα από κάθε εργασία, ενώ αύριο Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι διοργανώνεται συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη, απ΄ όπου θα ξεκινήσει μηχανoκίνητη πορεία. Μηχανοκίνητες πορείες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια.

Παράλληλα, τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ η ΠΟΕ - ΟΤΑ συμμετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες - μέλη της στην Πλατεία Συντάγματος. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και συναυλία καλλιτεχνών.

Την Τρίτη η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».  Στις 8.30 το βράδυ οργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και ολονύχτια διαμαρτυρία.

Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ και πορεία στη Βουλή.

Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση όλων των αιρετών στο υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και επίδοση ψηφίσματος στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα. Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές του.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή