ΝΔ: Σταλινικού τύπου θέσεις στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 19:48
UPD:19:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Στιγμιότυπο από τη δεύτερη μέρα των εργασιών του 1ου Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Κλειστό Γυμναστήριο του Παλιού Φαλήρου.

A- A A+

Για σταλινικού τύπου θέσεις κάνει λόγο η ΝΔ αναφερομένη σε αποσπάσματα τοποθετήσεων στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις σχετικές θέσεις που παραθέτει η ΝΔ υπάρχει η επισήμανση πως «η επαναστατική, σοσιαλιστική κυβέρνηση θα πρέπει να καταργήσει τον αστικό κρατικό μηχανισμό και να επανιδρύσει τη νέα εξουσία των εργαζομένων».

Παράλληλα αναφέρει πως επ' αυτού στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ συζητούν συγκεκριμένα μέτρα για τη συνολική αναμόρφωση του στρατού όπως είναι τα ακόλουθα:

  • Πλήρη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους στρατιώτες και τους κατώτερους αξιωματικούς.
  • Οι εκλεγμένες και ανακλητές επιτροπές στρατιωτών και κατώτερων αξιωματικών πρέπει να αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μονάδα.
  • Εκλογή και δικαίωμα ανάκλησης όλων των αξιωματικών από τους στρατιώτες. Μέτρα βελτίωσης της ζωής στις μονάδες (υγιεινή, διατροφή, επαρκείς άδειες) και αύξηση του μισθού του φαντάρου στο ύψος του επιδόματος ανεργίας. Επαρκής εκπαίδευση στα όπλα καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας.
  • Όχι στον επαγγελματικό στρατό. Θητεία με εκπαίδευση στα όπλα όλου του εργαζόμενου λαού, σαν εγγύηση για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών του. Αμοιβή όλων των αξιωματικών με το μισθό ενός ειδικευμένου εργάτη.
  • Πλαισίωση του στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων που θα εκπαιδευτούν στα στρατόπεδα με έξοδα του κράτους».

Αντίστοιχα για τη ριζική αναμόρφωση των σωμάτων ασφαλείας η ΝΔ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως στον ΣΥΡΙΖΑ συζητούν τα εξής μέτρα:

  • Κατάργηση όλων των ειδικών δυνάμεων καταστολής και αστυνόμευσης των αγώνων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.
  • Απαγόρευση παρουσίας των σωμάτων ασφαλείας στους χώρους στους οποίους διεξάγεται πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα και επέκταση του ασύλου σε όλους τους εκπαιδευτικούς και εργασιακούς χώρους.
  • Κατάργηση κάθε αυτοδιοίκητου των σωμάτων ασφαλείας. Υπαγωγή τους στον έλεγχο των μαζικών οργανώσεων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και μετατροπή τους σε πολιτοφυλακές, με εκ περιτροπή συμμετοχή σε αυτές επίλεκτων μελών των μαζικών εργατικών οργανώσεων και της νεολαίας. Καθορισμός του προγράμματος εκπαίδευσής τους από εκλεγμένη επιτροπή εκπροσώπων από τις μαζικές οργανώσεις.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή