ΚΚΕ: Καμία εμπιστοσύνη σε παλιούς και νέους «σωτήρες»

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 11:40
UPD:11:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
A- A A+

Κάλεσμα στο λαό να αντιπαλέψει «σαν μια γροθιά τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, τις πολιτικές προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών που τον οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη χρεοκοπία», απευθύνει το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή του επιτίθεται τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι εργαζόμενοι έχουν ακόμη περισσότερες αποδείξεις στα χέρια τους για το τι σημαίνει διαπραγμάτευση στα πλαίσια της ΕΕ και της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Για σκληρή διαπραγμάτευση μιλούσε ο πρωθυπουργός και τα κόμματα της συγκυβέρνησης, για σκληρή διαπραγμάτευση μιλάει στο συνέδριό του και ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να γίνει ‘’χαλίφης στη θέση του χαλίφη’’».

«Καμία εμπιστοσύνη στο νέο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και τους δορυφόρους τους. Καμία εμπιστοσύνη σε παλιούς και νέους ‘’σωτήρες’’ που κοροϊδεύουν το λαό ότι θα τον απαλλάξουν από τη σημερινή βαρβαρότητα και την ίδια στιγμή υποκλίνονται στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που οδήγησαν το λαό στα μνημόνια διαρκείας και την καταστροφή», υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Καλεί τέλος το λαό «να μη γίνει κομπάρσος σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όποιο πρόσημο κι αν χρησιμοποιούν», τονίζοντας ότι «μπορεί να σωθεί, αν με την πάλη του γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων, αν αποφασίσει να πάρει στα χέρια του την εξουσία και τον πλούτο που παράγει».
 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή