«Έφυγε» ο Παντελής Κωνσταντινίδης

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013 16:54
UPD:17:01

Απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών ο Παντελής Κωνσταντινίδης, εξέχων μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας της Βορείου Ελλάδος.

A- A A+

Σε ηλικία 96 ετών απεβίωσε στη Θεσσαλονίκη ο Παντελής Κωνσταντινίδης, εξέχων μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας της Βορείου Ελλάδος.

Ο αποθανών γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια της Μ. Ασίας στις 8 Φεβρουαρίου 1917. Μετά την αποφοίτησή του από το τμήμα Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ασχολήθηκε στον επιχειρηματικό τομέα και το έτος 1939 δημιούργησε τη βιομηχανία ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ στη Θεσσαλονίκη και το 1996 τη βιομηχανία ζυμαρικών EURIMAC, στην οποία ήταν κατά 50% μέτοχος.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ 1988-1997), πρόεδρος και επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ 1981-1985), πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοδοτήσεων Βορείου Ελλάδος και Θράκης της ΕΤΒΑ, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, σύμβουλος της Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης (ΕΤΒΑ), μέλος των δ.σ. της Τράπεζας της Ελλάδος, του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, του Κέντρου Επιχειρηματικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης Κ.Ε.Π.Α. και της Εταιρείας Ανάπτυξης Ιδιωτικών Υποδομών και ιδρυτικό μέλος και μέλος του δ.σ. του Συλλόγου Φίλων Μουσικής.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013, και ώρα 10:00 π.μ., στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή