ΠΟΣΠΕΡΤ: Μολών λαβέ

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 21:40
UPD:22/06/2013 11:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «εντολές εκκένωσης από αυτούς που παρανομούν, παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, που φοβούνται τη δημοκρατία, που φοβούνται τη νομιμότητα».

A- A A+

«Μολών λαβέ» απαντά η ΠΟΣΠΕΡΤ στο υπουργείο Οικονομικών, που καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι έχει δοθεί εντολή για καταβολή της πρώτης δόσης έναντι της συνολικής καταβολής αποζημιώσεων.

Στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «εντολές εκκένωσης από αυτούς που παρανομούν, παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, που φοβούνται τη δημοκρατία, που φοβούνται τη νομιμότητα».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ διαμηνύει πως «ο αγώνας συνεχίζεται αταλάτευτα» ενώ καταγγέλλει ότι «καταπατώνται βάναυσα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και η δημοκρατία». Όπως λέει, «οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουν σε κανένα να τους εκπροσωπούν και να τους διαπραγματεύονται».

Υποστηρίζει ακόμη πως η κυβέρνηση με τις ενέργειές της θέλει να παραδειγματίσει «όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, ότι κατάφεραν να βρουν τη μέθοδο απολύσεων στο Δημόσιο, να προσθέσουν κι άλλους στην ανεργία που αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς».

«Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων» τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου επίσης επισημαίνεται πως η νομική υπηρεσία θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα.

«Οι ίδιοι που διόρισαν τις διεφθαρμένες διοικήσεις, οι ίδιοι που μετέτρεψαν σταδιακά τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σε κρατικό μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας, παρουσιάζονται ως οι αδιάφθοροι που θα επιβάλλουν τη διαφάνεια, σβήνοντας την ΕΡΤ» τονίζει ακόμη η ΠΟΣΠΕΡΤ και καλεί «όλους που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας εδώ στο Ραδιομέγαρο κάθε ώρα, κάθε μέρα».

Ψήφισμα των εργαζομένων της ΕΡΤ

«Στις συστάσεις του υπουργείου Οικονομικών για την εκκένωση του Ραδιομεγάρου δεν έχουμε να πούμε κάτι διαφορετικό από τα όσα με σαφήνεια έχουμε διατυπώσει από την πρώτη στιγμή. Δεν παραιτούμαστε της αποστολής μας. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν με συνέπεια και χωρίς αμφιταλαντεύσεις να αγωνίζονται για τη δημόσια ενημέρωση και την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας», αναφέρουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε ψήφισμά τους.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής τους σημειώνουν: «Η δημόσια Ραδιοτηλεόραση έχει ταυτότητα και ρόλο. Ονομάζεται ΕΡΤ και σκοπός της είναι η ενημέρωση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία. Με σύμμαχο την κοινωνία και στο διαρκές αίτημα που διατυπώνουν οι πολίτες από το βράδυ της 11ης Ιουνίου για ανοιχτή ΕΡΤ δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε, αναμένοντας ενδεχομένως κάτι περισσότερο υπεύθυνο από αιφνίδιες διακοπές, από ασαφή σχέδια, ανακοινώσεις και συστάσεις».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή