Αγωγή ΕΙΤΗΣΕΕ κατά των σωματείων του Τύπου και της ΠΟΣΠΕΡΤ

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 12:47
UPD:13:20
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Παράνομη εν τω μεταξύ χαρακτηρίζεται από τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και την αξιωματική αντιπολίτευση η εκπομπή του σήματος της ΝΕΡΙΤ , που έκανε σήμερα την  πρώτη του εμφάνιση στη συχνότητα 48 UHF και 52 της ψηφιακής πλατφόρμας Digea.

A- A A+

Aγωγή κατά των συνδικαλιστικών σωματείων του Τύπου και της ΠΟΣΠΕΡΤ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στον χώρο της ενημέρωσης, κατέθεσαν ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών (ΕΙΤΗΣΕΕ) , στο πρωτοδικείο Αθηνών.

Με την αγωγή τους ζητούν να κηρυχθούν παράνομες οι κινητοποιήσεις, επικαλούμενοι τη μη τήρηση των νόμιμων διαδικασιών για την προκήρυξη και κοινοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα την προσφυγή υπογράφουν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών ANTENNA, STAR, MEGA, SKAI, ALPHA και Μακεδονία TV, οι οποίοι στρέφονται κατά των Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ETITA), Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ), Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηελόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ).

Οι αιτούντες ζητούν να απαγορευθεί στο μέλλον κάθε απεργιακή κινητοποίηση, εφόσον δεν τηρούνται οι προδιαγραφές του νόμου.

Η αγωγή συζητείται στις 13:30 στο πρωτοδικείο της Αθήνας. Σε συγκέντρωση στα δικαστήρια έχει καλέσει η ΕΣΗΕΑ.

«Παράνομο» το σήμα της ΝΕΡΙΤ

Παράνομη εν τω μεταξύ χαρακτηρίζεται από τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και την αξιωματική αντιπολίτευση η εκπομπή του σήματος της ΝΕΡΙΤ , που έκανε σήμερα την  πρώτη του εμφάνιση στη συχνότητα 48 UHF και 52 της ψηφιακής πλατφόρμας Digea.

«Το σήμα της ΝΕΡΙΤ εκπέμπεται παράνομα», υποστήριξε ο  πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης  και  αφού τόνισε πως «η EBU αναγνωρίζει μόνον την ΕΡΤ ως δημόσια ελληνική ραδιοτηλεόραση και κανένα άλλο κανάλι πέραν της ΕΡΤ», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χρησιμοποιήσει όλο τον μηχανισμό των ιδιωτικών εταιρειών με πρώτη την Digea .

 «Η εκπομπή του σήματος της ΝΕΡΙΤ, μέσω Digea είναι παράνομη. Η ίδρυση της δεν έχει εγκριθεί. Φέρνω την παρανομία Σαμαρά- Καναλαρχών στη Βουλή», έγραψε στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Για μια ακόμη προκλητική επίδειξη αυταρχισμού εκ μέρους της κυβέρνησης Σαμαρά, έκανε λόγο  το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, πρόκειται για μια πράξη τηλεπειρατείας εκ μέρους του πρωθυπουργού, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, παρότι εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ για την Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου και δεν έχει ψηφιστεί κανένας νόμος για τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ, «η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια κάθε έννοια νομιμότητας, αποδεικνύοντας πως για αυτήν η νομιμότητα ισχύει μόνο όταν εξυπηρετεί της επιδιώξεις της».

Τώρα πια όλοι συνειδητοποιούν πως το πραγματικό δίλημμα είναι δημοκρατία ή μνημόνιο, αλλά την απάντηση θα την δώσει ο λαός, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μεσημέρι οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Digea στο Μαρούσι.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή