Χρ. Μαρκογιαννάκης: Έχω χάσει τον ύπνο μου με το πόρισμα του ΣΔΟΕ

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 10:04
UPD:10:10
FOSPHOTOS/PANAYIOTIS TZAMAROS

Μετά την ανάγνωση του πορίσματος κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε πως φαίνεται ότι υπάρχουν χιλιάδες μεγαλοκαταθέτες που έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

A- A A+

«Από την ώρα που διάβασα το πόρισμα του ΣΔΟΕ δεν μπορώ να κοιμηθώ», δήλωσε ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Σημειώνεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ από τον έλεγχο που έκανε στους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου για την περίοδο 1997 – 2011 παραδόθηκε χθες το μεσημέρι στον κ. Μαρκογιαννάκη και διαπιστώνει αποκρυβείσα φορολογική ύλη 6.304.688 ευρώ.

Μετά την ανάγνωση του πορίσματος κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε πως φαίνεται ότι υπάρχουν χιλιάδες μεγαλοκαταθέτες που έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό. «Πρόκειται για δεξαμενή, από την οποία θα μπορούσαμε να πάρουμε χρήματα. Αν τα παίρναμε νωρίτερα ίσως δεν θα πηγαίναμε στο μνημόνιο» είπε.

Σε ό,τι αφορά τα αδήλωτα εισοδήματα των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «εάν το περιεχόμενο του πορίσματος είναι όπως το εμφανίζει το ΣΔΟΕ φαίνεται πως «ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε λόγο να έχει εμπλακεί στην υπόθεση» και πρόσθεσε: «με τη διαγραφή των ονομάτων από τη λίστα, υπήρχε η προσδοκία να μη γίνει έλεγχος».

Τόνισε πάντως ότι και για τον πρώην υπουργό ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. «Αποδιοπομπαίος τράγος δεν είναι κανένας. Είναι άδικο να τον βαφτίζουμε ως φυλακισμένο. Καταλαβαίνω τη συναισθηματική του φόρτιση», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το απόγευμα έχουν κληθεί να καταθέσουν στην Επιτροπή οι τέσσερις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ο πρώην υπουργός αναμένεται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή