Νέα πειθαρχική δίωξη στους Μπάκο, Καϋμενάκη

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 21:04
UPD:21:21
ICON/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οι χρηματοδότες των Αρκάδων τιμωρήθηκαν από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, για τις δηλώσεις τους κατά της διαιτησίας του Γιάχου μετά τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, με επίπληξη και την υποχρέωση να ανακαλέσουν τις δηλώσεις τους.

A- A A+

Νέα πειθαρχική δίωξη κατά των μεγαλομετόχων του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη, άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Παναγιώτης Καρράς, για δυσφήμηση του αθλήματος και δημόσιες δυσμενείς κρίσεις.

Η ενημέρωση από την Ομοσπονδία αναφέρει: «Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον των κ.κ. Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη και της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, διότι ο πρώτος και ο δεύτερος τούτων, μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, δυσφήμησαν το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις και σαφή υπονοούμενα σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτητών, Πειθαρχικής Επιτροπής), προκαλώντας έτσι στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα».

Οι χρηματοδότες των Αρκάδων τιμωρήθηκαν από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, για τις δηλώσεις τους κατά της διαιτησίας του Γιάχου μετά τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, με επίπληξη και την υποχρέωση να ανακαλέσουν τις δηλώσεις τους. Κανένας, όμως, από αυτούς δεν ανακάλεσε, αλλά με νέα τοποθέτησή τους έριξαν «λάδι στην φωτιά».
                            Η απάντηση του Μπάκου

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ΕΠΟ, ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, Δημήτρης Μπάκος, με γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα «arcadia-sports.gr» σχολίασε τη νέα κλήση από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα: «Εξεπλάγην με την πειθαρχική δίωξη που άσκησε κατ' εμού ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Παν. Καρράς, η οποία αναφέρεται πανομοιότυπα στο ίδιο σκεπτικό της δίωξης του συναδέλφου του κ. Πετρόπουλου και επί της οποίας απεφάνθη ήδη η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Επειδή ο Αστέρας Τρίπολης έχει θιγεί και αδικηθεί βάναυσα από τα θεσμοθετημένα όργανα του Ποδοσφαίρου (Γιάχος και Σία), καλό θα ήταν ο κ. Καρράς να προστατεύσει πρώτα "το ποδόσφαιρο" επαρκώς από τα θεσμοθετημένα όργανα και να αντιληφθεί, ότι εξ αιτίας του Γιάχου όλοι οι φίλαθλοι, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Ολυμπιακού, κυριολεκτικά λυπήθηκαν για την οικτρότητα που προκάλεσε ο Γιάχος και όχι εγώ, που δίκαια έκρινα τον προστατευόμενο και μη σεβαστό κύριο "θεσμοθετημένο".

Ο κ. Καρράς αβίαστα άσκησε δίωξη, αλλά δεν αντελήφθην να προέβει σε ενέργειες προστασίας του αθλήματος από την ανικανότητα, την εμπάθεια ή την όχι ορθή άσκηση των καθηκόντων του θεσμοθετημένου οργάνου, που έτσι απολαμβάνει ατιμωρησίας "και με την άδεια του εισαγγελέα.»

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις