Μυρμήγκια - ταραξίες χτυπούν το κουδούνι σε ακατάλληλες ώρες

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 11:23
UPD:12:18
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Ήταν 3 τα ξημερώματα όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα από το Όφενμπουργκ της Γερμανίας αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία. Για πολλή ώρα κάποιος χτυπούσε το κουδούνι της εξώπορτας, όμως εκείνη δεν έβλεπε κανέναν και άρχισε να φοβάται.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σπίτι της δεν άργησαν να βρουν τον ένοχο: αμέτρητα μυρμήγκια στους τοίχους του σπιτιού της 75χρονης, τα οποία είχαν σχηματίσει μια τόσο μεγάλη φωλιά που πίεζε και ενεργοποιούσε το διακόπτη, με αποτέλεσμα να χτυπάει το κουδούνι.

Κατηγορίες δεν απαγγέλθηκαν, όμως η τιμωρία ήταν αμείλικτη: οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν το πρόβλημα από τη ρίζα του, αφαιρώντας τη μυρμηγκοφωλιά με μαχαίρι.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι αρχές δεν αποκάλυψαν το είδος του μυρμηγκιού-ταραξία, όμως βασικός ύποπτος είναι το μυρμήγκι-Φαραώ που ονομάστηκε έτσι επειδή φέρεται να ανακαλύφθηκε από το βιολόγο Κάρολο Λινναίο μέσα σε μια μούμια.

Το συγκεκριμένο έντομο μπορεί να επιβιώσει μόνο στη βόρεια Ευρώπη και έχει... περίεργες και επικίνδυνες προτιμήσεις: απαντάται συχνά κοντά σε πηγές ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και σε νοσοκομεία. Κάποτε μάλιστα τέτοια μυρμήγκια είχαν ενοχοποιηθεί για επιθέσεις εναντίον νεογέννητων σε θερμοκοιτίδες, στην Ανατολική Γερμανία.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή