Ανεξάρτητοι Έλληνες: Δυνάστες οι επενδυτές της ΔΕΗ

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 15:07
UPD:15:23
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η τομεάρχης Ενέργειας και Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή.

A- A A+

«Σήμερα ξεκινά η εγκληματική διαδικασία ξεπουλήματος της ΔΕΗ και διάλυσης του βασικού μοχλού ενεργειακής δυναμικής της χώρας», αναφέρει η τομεάρχης Ενέργειας και Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή με αφορμή της ανακοινώσεις του ΥΠΕΚΑ για το σχεδιασμό ιδιωτικοποίησή της.

Όπως αναφέρει, «τα τρία βήματα αποτελούν τη σταδιακή παράδοση της εθνικής ενεργειακής κυριαρχίας σε "επενδυτές" που σαφέστατα θα μετατραπούν σε δυνάστες και θα μετατρέψουν τη χώρα σε αποικία».

Η κ. Μακρή καλεί την κυβέρνηση «τώρα να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και να μην οδηγηθεί σε επικίνδυνα μονοπάτια».

«Η κυβέρνηση εκτός του ξεπουλήματος των πιο ουσιαστικών δομών της επιχείρησης επί πινακίου φακής, αφού η χρηματιστηριακή τιμή της επιχείρησης βρίσκεται σε πολύ χαμηλό σημείο, προχωρά και σε αλλαγή δεδομένων στον ΑΔΜΗΕ, όπου με την παραχώρηση της διοίκησης του σε ιδιώτη επενδυτή παραχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς όχι μόνο την ενεργειακή επάρκεια της χώρας αλλά και την ενεργειακή εθνική κυριαρχία, αφού οι ιδιώτες θα διαχειρίζονται, θα παράγουν και θα ελέγχουν τα πάντα, καθιστώντας το κράτος αδιάφορο παρατηρητή και τους πολίτες έρμαια του κάθε "επενδυτή" που μπορεί και αύριο να έχει εθνικές καταβολές εχθρικές απέναντι στην πατρίδα μας», συνεχίζει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Υποστηρίζει επίσης πως «ο σχεδιασμός είναι απόλυτα πρόχειρος ή σκοπίμως έγινε πρόχειρος, ώστε να μην αναφέρονται οι ουσιαστικές λεπτομέρειες που θα διαμορφώσουν την παραχωρημένη ενεργειακή πολιτική της χώρας».

Η κ. Μακρή υπογραμμίζει τέλος πως «δεν διασφαλίζεται τίποτα, οι εργαζόμενοι μένουν στο περιθώριο χωρίς επιλογές και από την επόμενη ημέρα δεν εγγυάται για τίποτα».

«"Επενδυτές" δυνάστες σε μια πατρίδα "αποικία" με πολίτες "υπόδουλους"», καταλήγει.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή