Μπαγκλαντές: Γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια μετά από 17 ημέρες

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 13:24
UPD:16:28
REUTERS/STRINGER/BANGLADESH

Μία γυναίκα βρέθηκε ζωνταντή και ανασύρθηκε από τα ερείπια του κτηρίου που κατέρρευσε σε προάστιο της Ντάκα μετά από 17 ημέρες. Tοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ζωνταντές εικόνες από τους διασώστες να ανασύρουν ζωντανή τη γυναίκα, καθώς οι παρευρισκόμενοι ξεσπούσαν σε πανηγυρισμούς.

A- A A+

Μία γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια του κτηρίου που κατέρρευσε σε προάστιο της Ντάκα πριν από 17 ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο στρατός του Μπαγκλαντές.

Tοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ζωντανές εικόνες από τους διασώστες να ανασύρουν τη γυναίκα, καθώς οι παρευρισκόμενοι ξεσπούσαν σε πανηγυρισμούς.

«Διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Σαχινούλ Ισλάμ.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια του κτηρίου στο Μπαγκλαντές!

Θαύμα στα συντρίμμια του κτηρίου που κατέρρευσε στο Μπαγκλαντές. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν γυναίκα ζωντανή 17 ημέρες μετά την κατάρρευση. Όλες αυτές τις ημέρες η γυναίκα βρισκόταν θαμμένη κάτω από συντρίμμια. Η διασωθείσα μεταφέρθηκε αμέσως με φορείο σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας μεταδίδουν ότι όνομά της είναι Ρέσμα.

Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, η γυναίκα ονομάζεται Ρέσμα και εντοπίστηκε στα χαλάσματα του δεύτερου ορόφου του κτηρίου, αφού άκουσαν τις φωνές της.

«Καθώς ψάχναμε στα συντρίμμια, φωνάξαμε αν κάποιος είναι ζωντανός», δήλωσε ανώνυμη πηγή στο Somoy TV. «Τότε την ακούσαμε να λέει “Σας παρακαλώ σώστε με”».

REUTERS
Μπαγκλαντές: Κρατήθηκε στη ζωή με δύο μπουκάλια νερό

Η γυναίκα που ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια του κτηρίου που κατέρρευσε σε προάστιο της Ντάκα, ύστερα από 17 ημέρες, διηγείται την περιπέτειά της: «Δεν είχα τίποτα να φάω, είχα μόνο δύο μπουκάλια νερό μαζί μου. Τις δύο τελευταίες ημέρες δεν είχα ούτε μια σταγόνα. Κράταγα ένα ξύλο για να δείξω ότι ήμουν ζωντανή. Άκουσα κάποιον να μιλάει από πάνω μου και άρχισα να φωνάζω, αλλά κανείς δεν με άκουγε».

Με τη βοήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού οι διασώστες εντόπισαν το ακριβές σημείο όπου βρισκόταν και στη συνέχεια την είδαν να κουνάει το χέρι της. Τους είπε ότι δεν έχει σοβαρά τραύματα, εκείνοι της έδωσαν νερό και ξηρή τροφή και στη συνέχεια άρχισε η επιχείρηση απεγκλωβισμού της, που έληξε επιτυχώς.

Ένας διασώστης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η γυναίκα είχε πρόσβαση σε τρόφιμα τις δύο πρώτες εβδομάδες, αλλά τα αποθέματα είχαν τελειώσει εδώ και δυο μέρες, ενώ είχε βρει ένα ασφαλές σημείο, αεριζόμενο και φωτεινό.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Μπαγκλαντές: Πάνω από 1.000 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου

O τραγικός απολογισμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου στο Μπανγκλαντές ανεβαίνει ώρα με την ώρα. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους χίλιους και τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την έρευνα κάτω από τόνους συντρίμμια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ανασύρθηκαν περίπου 100 πτώματα. Οι αρχές λένε ότι προσπαθούν να κάνουν αναγνώριση και ταυτοποίηση τους από έγγραφα ή προσωπικά τους αντικείμενα. Συγγενείς των θυμάτων συρρέουν στα νοσοκομεία καθημερινά για να κάνουν το δύσκολο έργο της αναγνώρισης. Ο θρήνος των οικογενειών που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα είναι μεγάλος. Μεγάλη είναι όμως και η αγωνία των οικογενειών που έχουν αγνοούμενους. Κρατώντας φωτογραφίες στέκονται κοντά στα συντρίμμια, περιμένοντας νέα.

Νωρίτερα σήμερα, ο στρατός ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από την κατάρρευση του κτηρίου ξεπέρασαν τους 1.000. Στα ερείπια του κτηρίου συνεθλίβησαν εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι την ώρα της κατάρρευσης εργάζονταν σε βιοτεχνίες ενδυμάτων που στεγάζονταν εκεί.

Συνολικά οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί ως υπεύθυνοι για την τραγωδία, ενώ οι ειδικοί που επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις ανέφεραν ότι είχαν χρησιμοποιηθεί κατώτερης ποιότητας υλικά για την κατασκευή του κτηρίου.

 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή