Θέατρο: Εγκαταλείποντας τον κολασμένο παράδεισο

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 11:24
UPD:11:26
A- A A+

Αρνούμενοι να υποταχτούν σε μια καθημερινότητα που έχει φιμώσει τις ψυχές τους και  τους στερεί τα όνειρα, δύο άνθρωποι φεύγουν γυμνοί και ακάλυπτοι από καθετί νοσηρό, για να κάνουν μία καινούρια αρχή, μακριά από αυτόν τον ψεύτικο «παράδεισο».

Εκφράζοντας την ανάγκη των ανθρώπων να ξεφύγουν από μία κοινωνία όπου τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται, το έργο του Νίκου Ιωαννίδη, «Πάμε απ’ την αρχή;», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 8 έως και τις 30 Απριλίου.

Μακριά από αυτούς που σαρκάζουν τη ζωή

Μην μπορώντας πια να κοιμηθούν, ο Πέτρος και η Ελπίδα πρέπει να φύγουν, χωρίς να ξέρουν για που. Το μόνο που έχει σημασία είναι να αλλάξουν εικόνες, σκέψεις, ζωή. Ασφυκτιούν από τις συνήθειες, την παράλυση της σκέψης, τον φόβο. Το μόνο που θέλουν είναι να φύγουν μακριά από τους νόμους ενός παντοδύναμου κράτους που αστυνομεύει τα πάντα, σαρκάζοντας τη ζωή. Μακριά από ψεύτικες ανάγκες, πακεταρισμένες χαρές και χρωματιστά περιτυλίγματα. Μακριά από εκεί, που όλα ελέγχονται και ναρκώνονται.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Πρέπει να φύγουν όσο είναι καιρός, πριν έρθει η αναπόφευκτη πτώση. Τώρα, που μπορούν ακόμα να σκεφτούν, να συγκρίνουν, να μετρήσουν, να πετάξουν τα άχρηστα και να ψάξουν για νέους ορίζοντες. Και το κάνουν. Με δυο σχεδόν άδειες βαλίτσες, καταργούν τον χρόνο και κοιτάζουν μπροστά, στο άγνωστο. Οι ημέρες περνούν, οι εποχές αλλάζουν, και εκείνοι δεν θυμούνται πια τίποτα από το παρελθόν. Δοκιμάζουν. Ζουν. Και προσπαθούν να αλλάξουν τα πάντα, να ξεκινήσουν από την αρχή. Άραγε, θα τα καταφέρουν;
«Αποκοιμήθηκε ο μικρός θεός μέσα του, και παρέλυσε ο άνθρωπος. Μπροστά δεν ξέρω τι θα βρω, μα πίσω δε γυρίζω».

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία - σκηνικά: Κοραής Δαμάτης, κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου, μουσική: Δήμητρα Γαλάνη. Παίζουν: Ευαγγελία Μουμούρη και Νίκος Ιωαννίδης.

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Αίθουσα: Black Box, Πειραιώς 206, Ταύρος – Αθήνα, τηλ.: 210 3418550. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη: 21:30, Τετάρτη: 18:00. Διάρκεια παράστασης: 80'. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ: κανονικό,  5 ευρώ: φοιτητικό, κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ), Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ),  Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, Κάρτας Πολιτισμού, Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου), Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ), ΑμΕΑ, άνω των 65, 8 ευρώ: κάθε Τετάρτη (ενιαίο). Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία του Ιδρύματος (Δευτέρα – Παρασκευή: 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση), καταστήματα Public (Σύνταγμα, Πειραιάς, Γλυφάδα, Αγ. Δημητρίου Metro Mall, Athens Mall Μαρούσι), αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579 (Δευτέρα – Παρασκευή: 11:00 - 14:00), στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr. Οι  θεατές των παραστάσεων  δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή