Γ. Ομήρου: Προκύπτουν ποινικές ευθύνες από την έκθεση για τις τράπεζες

«Δεν μπορούν να συνεχιστούν φαινόμενα ατιμωρησίας»
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 18:13
UPD:18:18
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι είναι τέτοια η έκταση της οικονομικής τραγωδίας, που έχει οδηγήσει σε επαιτεία το κράτος, ενώ τόνισε ότι αποτελεί ένα ερώτημα γιατί υπάρχει εκτεταμένη έρευνα για τη μία τράπεζα και όχι και για την άλλη (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ποινικές ευθύνες προκύπτουν από την έκθεση του οίκου Alvarez & Marsal, δήλωσε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, o οποίος τόνισε ότι «δεν μπορούν να συνεχιστούν φαινόμενα ατιμωρησίας και θα πρέπει να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού».

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι είναι τέτοια η έκταση της οικονομικής τραγωδίας, που έχει οδηγήσει σε επαιτεία το κράτος, ενώ τόνισε ότι αποτελεί ένα ερώτημα γιατί υπάρχει εκτεταμένη έρευνα για τη μία τράπεζα και όχι και για την άλλη.

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε χθες το ΡΙΚ ο διεθνής οίκος Alvarez & Marsal διαπιστώνει καταστροφή σημαντικού υλικού από άτομα τα οποία ενδεχομένως να έχουν ποινικές ευθύνες για το τραπεζικό σκάνδαλο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που επικαλέστηκε έγκυρη πηγή, το υλικό ήταν σε ηλεκτρονική μορφή.

Με τον πρόεδρο VTB συναντήθηκε ο ΥΠΟΙΚ

Ο πρόεδρος του ρωσικού τραπεζικού κολοσσού VTB μετέβη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Η VTB είναι η τράπεζα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφερόταν πριν από μερικές εβδομάδες για εξαγορά της Λαϊκής Τράπεζας.

Ο ρώσος μεγαλοτραπεζίτης συνοδευόταν στο υπουργείο Οικονομικών από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξένων Τραπεζών Σώτο Ζακχαίο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Με τον Πρόεδρο VTB συναντήθηκε ο ΥΠΟΙΚ
Με τον Πρόεδρο VTB συναντήθηκε ο ΥΠΟΙΚ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή