Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη «μετακόμισε»

Τρίτη, 02 Απριλίου 2013 18:36
UPD:18:43

Όλα σε αυτόν το δίσκο έγιναν «σαν» και «εν μέσω» μετακόμισης.  Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη κρατάει ό,τι έχει αγαπήσει, το βάζει σε κούτες, καλά φυλαγμένο και προσεγμένο και ετοιμάζεται για μετακόμιση.

A- A A+

«Μετακόμιση τώρα» είναι ο τίτλος που φέρει το νέο άλμπουμ της Ελεωνόρας Ζουγανέλη που κυκλοφόρησε σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου, από την δισκογραφική EMI, και περιέχει 14 νέα τραγούδια της αγαπημένης ερμηνεύτριας.

Με νέα υλικά, σε καινούρια γειτονιά

Όλα σε αυτόν το δίσκο έγιναν «σαν» και «εν μέσω» μετακόμισης.  Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη κρατάει ό,τι έχει αγαπήσει, το βάζει σε κούτες, καλά φυλαγμένο και προσεγμένο και ετοιμάζεται για μετακόμιση. Ένα νέο άλμπουμ είναι σαν ένα καινούριο σπίτι. Επιλέγεις προσεκτικά το πού και το πώς φαντάζεσαι τη ζωή σου από ’δώ και πέρα. Έτσι έγινε και σε αυτή την δισκογραφική παραγωγή. Η Ελεωνόρα πηγαίνει στο παρακάτω, επιλέγοντας ήχο, τρόπο και παρέα και φτιάχνει το τρίτο της στούντιο άλμπουμ με εντελώς νέα υλικά, σε καινούρια γειτονιά αλλά ξεπακετάροντας και κρατώντας ό,τι την έχει χαρακτηρίσει μέχρι σήμερα.

Συγγενείς και φίλοι πάντα βοηθούν στη μετακόμιση

Στην μετακόμιση πάντα θα χρειαστείς βοήθεια, και πάντα θα είναι εκεί οι άνθρωποί σου. Ο Γιάννης Ζουγανέλης γράφει για πρώτη φορά τραγούδι για την Ελεωνόρα με τους στίχους της Sunny Μπαλτζή,  που είναι ο άνθρωπος κλειδί στην μέχρι τώρα πορεία της.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας – ο οποίος ήταν κοντά στην ερμηνεύτρια από την πρώτη κιόλας δουλειά της, και που μοιράστηκε πέρυσι το συναυλιακό του καλοκαίρι μαζί της - γράφει ένα τραγούδι για την μετακόμιση,  σε στίχους της Πηγής Κωνσταντίνου.
Και μετά έρχονται οι φίλοι. Ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος γράφουν τέσσερα καινούρια τραγούδια, κομμένα και ραμμένα ειδικά για την Ελεωνόρα. «Είναι η αγάπη» τιτλοφορείται το τραγούδι που έγραψαν ο Μίνως Μάτσας και η Victoria Hislop,  και «Που να σε βρω» αυτό που έγραψαν  ο Θέμης Καραμουρατίδης και η Ελεάνα Βραχάλη.

Τα νέα πρόσωπα

Σε κάθε μετακόμιση υπάρχουν καινούριοι φίλοι και καινούριοι άνθρωποι που μπαίνουν στη ζωή σου. Η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Σταύρος Σταύρου είναι οι καινούριοι γείτονες, ενώ ο Μίνως Θεοχάρης κατοικεί στο διπλανό διαμέρισμα. Αυτοί απαρτίζουν την καινούργια παρέα, αλλά και τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας,  εκεί που θα χτυπήσεις όταν έχεις ανάγκη.

Τέλος, ο άνθρωπος που κρατάει το κλειδί της νέας κατοικίας – αυτός που έβαλε στην μετακόμιση λόγια και μουσική – είναι ο Κώστας Λειβαδάς,  ο οποίος έγραψε το τραγούδι που έδωσε τον τίτλο στο δίσκο και όχι μόνο.


Συντελεστές

Τις ενορχηστρώσεις της «Μετακόμισης» έκαναν ο Ευρυπίδης Ζεμενίδης - στενός συνεργάτης της Ελεωνόρας Ζουγανέλη τα τελευταία χρόνια, υπεύθυνος και για τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών στις ζωντανές της  εμφανίσεις, o Θέμης Καραμουρατίδης, ο Μίνως Μάτσας και ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή