«Άνωθεν παρεμβάσεις» καταγγέλλει ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 19:26
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το Συμβούλιο Εφετών αποδείχθηκε «απλό όργανο διευθέτησης εντολών και παρεμβάσεων», καθώς, όπως υποστηρίζει, «δεν ανταποκρίθηκε ούτε στις ευθύνες, ούτε στον ρόλο του».

A- A A+

Αιχμές κατά δικαστών, αλλά και πολιτικών προσώπων αφήνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε από τις φυλακές με αφορμή το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για «ξέπλυμα χρήματος».

Στην πεντασέλιδη δήλωσή του, ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για «άνωθεν πολλαπλές παρεμβάσεις» προς την Δικαιοσύνη και κατηγορεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι θέλουν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το Συμβούλιο Εφετών αποδείχθηκε «απλό όργανο διευθέτησης εντολών και παρεμβάσεων», καθώς, όπως υποστηρίζει, «δεν ανταποκρίθηκε ούτε στις ευθύνες, ούτε στον ρόλο του». Αντιθέτως, προσθέτει, δέχθηκε το «κατασκευασμένο», «πλαστό» και «διαβλητό σε πολλά σημεία του», πόρισμα της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής το οποίο στη συνέχεια «μεταλλάχθηκε» σε «κατάπτυστο κατηγορητήριο» εναντίον του.

Επαναλαμβάνει ακόμη ότι δεν εξετάστηκαν οι μάρτυρες που πρότεινε, αξιωματικοί αλλά και πολιτικά πρόσωπα, πρώην υπουργοί και μέλη του ΚΥΣΕΑ που ενέκριναν τις επίμαχες προμήθειες.

«Δυστυχώς ούτε η Δικαιοσύνη ούτε και οι πλειοψηφίες των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στη Βουλή, ήθελαν να μάθουν την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αντίθετα θέλησαν να κουκουλώσουν την υπόθεση, τόσο στην Βουλή, όσο και στην Δικαιοσύνη, νομίζοντας πως έτσι θα κρύψουν την ντροπή τους για τις ευθύνες τους. Η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι μία, ότι δεν έχει παραδοθεί ακόμη στο Π.Ν. η πλειοψηφία των Υ/Β στον κύριο του έργου και υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό από τους πέντε Υπουργούς Εθνικής Αμύνης των κομμάτων τους τα τελευταία δέκα χρόνια», σημειώνει ο πρώην υπουργός.

Καταλογίζει επίσης στη Δικαιοσύνη ότι «μέσα στην κρίση και την καταστροφή που σκέπασε όλη την Ελλάδα» προσπαθεί «να διεκδικήσει ρόλο, με βαριές καταδίκες, τις εκδοθείσες, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν», ενώ κάνει λόγο για «νέας μορφής ανταγωνιστικών σχέσεων, που προωθούνται σταθερά μεταξύ της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας».

«Το νέο αυτό ‘κατηγορητήριο’ - πόρισμα, σενάριο στοχοποίησης και επικοινωνιακής καταδίκης μου, που για πρώτη φορά εμφανίσθηκε λαθραία στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής από αφανείς και μυστικές «υπηρεσίες» του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με διεθνές νομικό γραφείο, κάλυψε την ανεπάρκεια της ΚΟ ΠΑΣΟΚ που ένθερμα το ασπάσθηκε και στην συνέχεια υιοθετήθηκε από τις Εισαγγελείς που το ‘επέλεξαν’ ως δήθεν νέο ‘κατηγορητήριο’, που ενστερνίστηκε τον ισχυρισμό ότι δήθεν στην Γερμανική Δικαιοσύνη υπήρξαν δήθεν κατηγορίες εναντίον μου», συμπληρώνει ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Όπως επισημαίνει ωστόσο, «το ίδιο το δικαστήριο του Μονάχου ξεκαθάρισε ότι οι τοποθετήσεις του Εισαγγελέως κατά τις διαδικασίες της δίκης δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν ως επιχειρηματολογία χωρίς, προηγούμενη αποδεικτική διαδικασία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή