Εξηγήσεις για τα περί ταξιδιωτικής οδηγίας ζητεί από τον Μπαρόζο ο Ν. Χουντής

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 15:32
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

A- A A+

Διευκρινίσεις για την ταξιδιωτική οδηγία που φέρεται ότι απέστειλε η Κομισιόν στα στελέχη της στην Ελλάδα, ζητεί με επιστολή του προς τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ .

Η επιστολή του Νίκου Χουντή στον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Σύμφωνα με αποκαλύψεις ελληνικής εφημερίδας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, της οποίας είστε Πρόεδρος, απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στα στελέχη και τους εργαζόμενούς της, που βρίσκονται ή ενδέχεται να βρεθούν στην Ελλάδα, ταξιδιωτική οδηγία, με την οποία προειδοποιεί για τους τεράστιους κινδύνους που διατρέχουν στην ελληνική πρωτεύουσα.

Οι διευκρινίσεις που φαίνεται ότι υπάρχουν εκ μέρους του Γραφείου της Ευρ. Επιτροπής στην Αθήνα ότι “οι οδηγίες που έπονται αυτού του κειμένου είναι αυτονόητες υποδείξεις της Επιτροπής προς το προσωπικό της, σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές”, κάνουν πιο επείγουσα την ανάγκη πλήρους διευκρίνισης, αφού η δήλωση αυτή, όχι μόνο επιβεβαιώνει την προέλευση του e-mail, αλλά δημιουργεί μεγάλη αναταραχή στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Αθήνας, αφού προβλέπει βίαιες ταραχές μέσα στο μήνα Μάρτιο, ακόμα και με νεκρούς.

Σας καλούμε σήμερα να προβείτε στις απαραίτητες διευκρινίσεις για αυτό το απαράδεκτο τηλεγράφημα».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή