Απόδοση ευθυνών για την πυρκαγιά στο Οικοτροφείο ζητεί το υπουργείο Υγείας

Αιχμές της υφυπουργού Υγείας για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο ίδρυμα
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 17:46
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη αφήνει αιχμές για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο ίδρυμα υπογραμμίζοντας ότι το Οικοτροφείο επιχορηγήθηκε από το υπουργείο για το 2012 με 680.000 ευρώ.

A- A A+

Απαράδεκτο θεωρεί το υπουργείο Υγείας το γεγονός της μη έγκαιρης αντιμετώπισης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στο Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της ΠΕΨΑΕΕ (Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη), στον Κορυδαλλό, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ασθενή και το σοβαρό τραυματισμό τριών άλλων.

Παράλληλα ζητεί τόσο από τη Διοίκηση του Οικοτροφείου όσο και από τις αρμόδιες Αρχές τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το γεγονός, ώστε να αποδοθούν ευθύνες.

Μάλιστα η αρμόδια υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη αφήνει αιχμές για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο ίδρυμα υπογραμμίζοντας ότι το Οικοτροφείο, που φιλοξενεί 13 ενοίκους, επιχορηγήθηκε από το υπουργείο Υγείας για το 2012 με 680.000 ευρώ.

Η κ. Σκοπούλη σημειώνει ότι η μονάδα διέθετε όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, προκειμένου να λάβει τη σχετική άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας και το πιστοποιητικό πυρασφάλειας, που είχε χορηγηθεί νομίμως με ημερομηνία λήξης 03/05/2012. Η ευθύνη, σημειώνει, για την τακτή και επαρκή συντήρηση καθώς και την καλή λειτουργία των μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας είναι στον ιδιοκτήτη - εκμεταλλευτή - εργοδότη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή