Μπαίνει τέλος στις επαναξιολογήσεις για μη αναστρέψιμες αναπηρίες

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 17:36
PHASMA/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

Τέλος στις επαναλαμβανόμενες αξιολογήσεις ανάπηρων συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν μη αναστρέψιμες παθήσεις στοχεύει να βάλει το υπουργείο Εργασίας. Σήμερα συνεδρίασε για πρώτη φορά η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, έργο της οποίας είναι μεταξύ άλλων ο καθορισμός των παθήσεων για τις οποίες ορίζεται η διάρκεια της αναπηρίας επ’ αόριστον.

«Η λειτουργία της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής κλείνει ένα κεφάλαιο ταλαιπωρίας για πολλούς ανάπηρους συμπολίτες μας, που ήταν αναγκασμένοι να επαναξιολογούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα για αναπηρίες μη αναστρέψιμες» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Στην Ειδική Επιστημονική Επιτροπή συμμετέχουν ως πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης, ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, οι καθηγητές ιατροί Χριστόδουλος Στεφανάδης και Ελευθέριος Σταμπούλης, οι ιατροί του Ειδικού Σώματος Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών Θάλεια Σπυροπούλου, Κωνσταντίνος Βλάχος και Ιωάννης Ζαχαρός, ο ιατρός εργασίας Γεώργιος Κουρουκλής καθώς και ο εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜεΑ) Χρήστος Νάστας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή