Ο «Πόλεμος των Άστρων» κλιμακώνεται...στο Kickstarter

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 12:48
kickstarter
A- A A+

Όλα ξεκίνησαν όταν υποβλήθηκε το αίτημα στην αμερικανική κυβέρνηση (μέσω της πλατφόρμας online αιτημάτων We The People) για την κατασκευή του πλανητοειδούς πολεμικού σταθμού «Death Star», από το «Star Wars». Το αίτημα συμπλήρωσε τις απαιτούμενες υπογραφές για να θεωρηθεί επίσημο, οπότε και η αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε σε επίσημη άρνηση του αιτήματος (την οποία μάλιστα τεκμηρίωσε, σε μία πνευματώδη ανακοίνωση).

Ωστόσο, οι φαν του Star Wars δεν καταθέτουν εύκολα τα όπλα, και στράφηκαν στη διάσημη σελίδα συγκέντρωσης χρηματοδότησης, το Kickstarter, με σκοπό να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για την κατασκευή του Death Star. Το τελικό (;) αποτέλεσμα, είναι ότι αυτό που ξεκίνησε ως μία απλή πλάκα, εξελίσσεται σε μία πραγματική…τριλογία!

Οι φαν του Star Wars, στράφηκαν στη διάσημη σελίδα «Kickstarter», με σκοπό να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για την κατασκευή του πολεμικού σταθμού Death Star.

«Το Νοέμβριο του 2012 ο λαός ζήτησε ένα Death Star. Η κυβέρνηση μας είπε όχι. Καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συνεχιζόμενες απειλές, πρέπει να το φτιάξουμε μόνοι μας» αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση στο Kickstarter.

Οι απειλές στις οποίες αναφέρονται οι αιτούντες στο Kickstarter είναι η χιουμοριστική ανακοίνωση, στο επίσημο blog του Star Wars, από πλευράς της «Αυτοκρατορίας», στην οποία «επιδοκιμάζεται» η απόφαση για τη μη κατασκευή του σταθμού, καθώς θα επρόκειτο για μία «μάταιη προσπάθεια» μπροστά στη «συντριπτική αυτοκρατορική υπεροχή».

Το εγχείρημα ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου, θα διαρκέσει ως την 1η Απριλίου, και στόχος είναι η συγκέντρωση 20.000.000 λιρών, εκ των οποίων έχουν «συγκεντρωθεί» ως τώρα τα 228.483 (περίπου 300.000 δολάρια). Το ποσό, όπως αναγράφεται, θα χρησιμοποιηθεί για να στηθούν λεπτομερή σχέδια και αρκετό…συρματόπλεγμα για να προστατεύει τους αγωγούς εξαερισμού των αντιδραστήρων (και να αποφευχθούν «ατυχή περιστατικά» όπως στην πρώτη ταινία, όπου ο τεράστιος σταθμός καταστρέφεται από μία τορπίλη που εκτοξεύεται από ένα μικροσκοπικό μαχητικό και «τρυπώνει» σε έναν τέτοιο αγωγό).

Βεβαίως, στο τέλος της ανάρτησης επισημαίνεται πως πρόκειται για ένα αστείο, και μάλιστα αναφέρεται πως ο τελικός στόχος θα ήταν η συγκέντρωση 543,000,000,000,000,000 λιρών (850.000.000.000.000.000 δολαρίων). Αλλά όπως και να έχει, έχρηζε απάντησης από τους…εχθρούς της Αυτοκρατορίας, οπότε, λίγο μετά την εμφάνιση αυτής της ανάρτησης στο Kickstarter, στις 8 Φεβρουαρίου, έκανε την εμφάνισή της μία νέα: αυτή για τη συγκέντρωση του ποσού των 11.000.000 δολαρίων, με σκοπό την κατασκευή ενός σμήνους…μαχητικών X-Wing- πρόκειται για τα μαχητικά των Επαναστατών, που στις ταινίες χρησιμοποιήθηκαν για να καταστρέψουν το Death Star και τον στόλο της Αυτοκρατορίας.

Η εν λόγω εκστρατεία θα διαρκέσει επίσης ως την 1η Απριλίου και έχει συγκεντρώσει ήδη 172.620 δολάρια.

Το εγχείρημα ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει ως την 1η Απριλίου. Στόχος είναι η συγκέντρωση 20.000.000 λιρών.

Όπως λένε οι «Επαναστάτες» στην ανάρτησή τους, «στην αρχή γελάσαμε. Μετά σταματήσαμε να γελάμε (επειδή είχαμε αρχίσει να πονάμε από τα γέλια) και συνειδητοποιήσαμε ότι επρόκειτο για ένα πανούργο σχέδιο της Αυτοκρατορίας, για να χρησιμοποιήσει τη δύναμη του λαού εναντίον μας! Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το νέο Death Star χωρίς απάντηση, οπότε συγκεντρώνουμε λεφτά για τον σχηματισμό μίας νέας Συμμαχίας και την κατασκευή ενός στόλου από μαχητικά X-Wing με τορπίλες πρωτονίων για να καταστρέψουμε αυτό το νέο Death Star».

Φυσικά, όπως διευκρινίζεται και σε αυτή την ανάρτηση, πρόκειται για αστείο. «Λατρέψαμε το πρόγραμμα για το Death Star στο Kickstarter, και απλά θέλαμε να ανεβάσουμε τη λογική ‘απάντηση’. Στο εξωφρενικό και απίθανο ενδεχόμενο να φτάσουμε κοντά στην επίτευξη των στόχων χρηματοδότησης, θα αποσύρουμε το πρόγραμμα. Μπορεί να έχουμε έναν πραγματικό μηχανικό στην ομάδα μας, αλλά ο Σάιμον δεν έχει την παραμικρή ιδέα σχετικά με το πώς φτιάχνουν ένα X-Wing».

Προτεινόμενα για εσάς