Στους δρόμους σήμερα τα λεωφορεία

Νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 02:01
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εκ νέου Γενική Συνέλευση στις 14 Φεβρουαρίου.

A- A A+

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν σήμερα Τετάρτη τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, ενώ αποφασίστηκε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Η πρόταση αυτή πέρασε κατά πλειοψηφία στην ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, έναντι των άλλων τεσσάρων προτάσεων.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εκ νέου γενική συνέλευση στις 14 Φεβρουαρίου.

Πέντε προτάσεις

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε απεργιακό κλοιό

Κανονικά κυκλοφορούν σήμερα τα λεωφορεία ενώ ξαναβάζουν χειρόφρενο αύριο Πέμπτη, ημέρα που πολλοί κλάδοι εργαζομένων προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Αρρυθμίες στο χώρο της υγείας, με προβλήματα οι μετακινήσεις.

Η γενική συνέλευση άρχισε στις 11 το πρωί και χαρακτηρίστηκε από αρκετή ένταση. Οι περίπου 4.200 οδηγοί είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε προτάσεις:

  • Η πρόταση της «σκληρής» πτέρυγας υποστήριζε τη συνέχιση της απεργίας και νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων την Παρασκευή, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις.
  • H δεύτερη πρόταση πρότεινε την αναστολή της απεργίας, κανονική λειτουργία των λεωφορείων σήμερα και απεργία την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.
  • Η τρίτη πρόταση ήταν να βγουν σήμερα στους δρόμους τα λεωφορεία και να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου. Επίσης να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου.
  • Η τέταρτη πρόταση 24ωρη απεργία την Πέμπτη και γ.σ. την ίδια ημέρα για αποφάσεις 
  • Η πέμπτη πρόταση προέβλεπε αναστολή των κινητοποιήσεων και διάλογο με την ΟΣΥ. 

Απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών την Πέμπτη

Αύριο Πέμπτη ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα σε ολόκληρο το δίκτυο της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Παράλληλα, την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή