Αλ. Τσίπρας: Μόνος δρόμος αυτός της διεκδίκησης

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 12:40
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Εκπροσώπους των αγροτών δέχθηκε στο γραφείο του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

A- A A+

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο της διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αγροτών, και επανέλαβε της στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις του κλάδου.

Α. Τσίπρας: Μόνος δρόμος αυτός της διεκδίκησης

(απόσπασμα από την εισαγωγική ομιλία του)

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος  επεσήμανε ότι ο αγώνας τους χρειάζεται «φαντασία, σχεδιασμό και αποφασιστικότητα», δεδομένου ότι -όπως είπε- η κυβέρνηση στήνει «επικοινωνιακές παγίδες».

«Ο κοινωνικός αυτοματισμός πρέπει να αντιμετωπιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Να πέσουν οι ίδιοι στις παγίδες που έχουν στήσει».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «η μνημονιακή πολιτική δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας» και παρατήρησε ότι «σήμερα δεν πλήττεται μονάχα το αγροτικό εισόδημα και ο αγρότης, πλήττεται ισοδύναμα και οριζόνια και η μέση ελληνική οικογένεια».

Αυτήν την ώρα οι εκπρόσωπο των αγροτών συναντώνται με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Νέο αστυνομικό μπλόκο κατά αγροτών

Στη Λαμία συγκεντρώνονται οι αγρότες της Φθιώτιδας, χωρίς να λείπει ο εκνευρισμός για την έντονη αστυνομική παρουσία. Προς το παρόν έχουν συγκεντρωθεί περίπου 60 τρακτέρ σε απόσταση 3 χλμ από την εθνική οδό και υπό το βλέμμα πολυάριθμισης αστυνομικής δύναμης.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν αγρότες από το χωριό Ανθήλη με περίπου 20 τρακτέρ επιχείρησαν να μπουν στην εθνική οδό για να κατευθυνθούν προς την πόλη. Όταν οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν, στάθμευσαν τα τρακτέρ στην είσοδο του χωριού, δίπλα στην εθνική οδό.

Οι επικεφαλής των αγροτών που έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις τους με συναδέλφους τους στα καμποχώρια της Λαμίας αλλά και στην περιοχή του Δομοκού και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τις επόμενες ώρες να κινηθούν και άλλα τρακτέρ προς την πόλη.

Όπως αναφέρουν, θα παραμείνουν στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι την Πέμπτη -καθώς αναμένουν τα αποτελέσματα των συναντήσεων στην Αθήνα- και μετά θα πάρουν τις αποφάσεις τους.

Την ίδια ώρα, τα τρακτέρ των θεσσαλών αγροτών παραμένουν παρατεταγμένα λίγο πριν από τον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας - Αθήνας, χωρίς όμως να κλείνουν το δρόμο. Εκεί αναμένεται να συσκεφθούν και πάλι σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Στόχος τους, όπως υποστηρίζουν, δεν είναι να δημιουργήσουν πρόβλημα σε όσους κινούνται επί της Εθνικής Οδού, αλλά να αναδείξουν τα προβλήματά τους και να ενημερώσουν τους πολίτες για τα αιτήματά τους.

Έτοιμοι να συμμετάσχουν σε πανελλήνιες αγροτικές κινητοποιήσεις εμφανίζονται και οι αγρότες του δήμου Βισαλτίας Σερρών, που παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της Μαυροθάλλασσας.

Παράλληλα, σε σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών της ΠΑΣΥ οι αγρότες της Αργολίδας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από την Τετάρτη με μπλόκα στους δρόμους. Ειδικότερα, έχει αποφασιστεί να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους αύριο στις 13:00 στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, στην Μιδέα, όπου και θα συμφωνήσουν προς τα πού θα κινηθούν και θα στήσουν μπλόκα.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή