Διήμερη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Κατάρ

Συνοδεύεται από μέλη της κυβέρνησης και πλήθος επιχειρηματιών
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 07:14
ICON PRESS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Στις επαφές του στο Κατάρ ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δεσμευθεί ότι θα παρεμβαίνει έτσι ώστε να επιλύει οποιοδήποτε γραφειοκρατικό ζήτημα προκύψει στην πορεία υλοποίησης της όποιας επένδυσης.

A- A A+

Στο Κατάρ, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη, μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από μέλη της κυβέρνησης αλλά και από μια πολυμελή αποστολή επιχειρηματιών. Στόχος των επαφών που θα έχει ο Πρωθυπουργός είναι η  ανάπτυξη συνεργασιών για την υλοποίηση επενδύσεων.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, o Πρωθυπουργός θα διαβεβαιώσει τους συνομιλητές του στην Ντόχα ότι το κλίμα στη χώρα μας έχει αλλάξει και ότι είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει στο ακέραιο την πολιτική που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη την ελληνική οικονομία. Θα δεσμευθεί, παράλληλα, ότι ο ίδιος θα παρεμβαίνει έτσι ώστε να επιλύει οποιοδήποτε γραφειοκρατικό ζήτημα προκύψει στην πορεία υλοποίησης της όποιας επένδυσης αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Γιαμπρ Αλ Τάνι, και θα ακολουθήσει υπογραφή διακρατικής πολιτιστικής συμφωνίας.

Την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον διάδοχο του Θρόνου του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ  Τάνι, αλλά και τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Καλίφα Αλ Τάνι, και θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας – Κατάρ.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής  Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μίχαλος, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης.

Παρόντες θα είναι επίσης εκπρόσωποι του ελληνικού τραπεζικού, βιομηχανικού και επιχειρηματικού κλάδου προερχόμενοι από 43 εταιρείες και δύο επαγγελματικούς φορείς: Aκτωρ, Τέρνα, J&P Aβαξ, CCC, Αρχιρόδον, SALFO, SBRE Atria, DERA, Oμιλος Κοπελούζος, Ομιλος Μαμιδάκη, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Αlpha Bank, Eurobank Ergasias, Tράπεζα Πειραιώς, Global Finance SA, Relational SA, Machas & Partnerns, M&P Bernitsas Law Offices, Eλληνική Χαλυβουργία, Χαλυβουργική, Βιοχάλκο, Τσιμέντα Τιτάν, Αλουμύλ, Οrbit Polymers, Frigoglass, EAB, Eλληνική Βιομηχανία Οχημάτων, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Αegean Airlines, TEMES SA, Dynacom Tankers Management-Dynagas Ltd, Tsakos E.N. Ltd, Anangel Shipping, Redestos SA, Agritex Energy, Iατρικό Κέντρο Αθηνών, Μedicon Hellas, Biomedicine Group, EYΔΑΠ, Unisystems, Optocore Ltd, Vardas SA, Fashion Box Greece, ΣΕΒ και ΕΒΕΑ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή