Μάχες «σώμα με σώμα» μεταξύ Γάλλων και ισλαμιστών στο Μάλι

Αρχίζει μέσα στην ημέρα και η άφιξη αφρικανικών στρατιωτικών δυνάμεων
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 14:53
REUTERS/ANDREW WINNING

Φάλαγγα τριάντα γαλλικών τεθωρακισμένων είχε κινηθεί από το απόγευμα της Τρίτης προς τον ελεγχόμενο από τους ισλαμιστές βορρά του Μάλι.

A- A A+

Σε μάχες «σώμα με σώμα» με τους ισλαμιστές αντάρτες οι οποίοι έχουν υπό τον έλεγχό τους το βόρειο Μάλι έχουν εμπλακεί ήδη δυνάμεις του γαλλικού στρατού, στην πόλη Ντιαμπαλί, στα δυτικά της αφρικανικής χώρας.

Τις γαλλικές δυνάμεις, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η Le Monde, συνεπικουρούν δυνάμεις του στρατού του Μάλι.

REUTERS

Νωρίτερα, ο γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν-Υβ Λε Ντριάν, είχε δηλώσει, μιλώντας στο δίκτυο RTL, ότι οι γαλλικές δυνάμεις κινούνταν ήδη προς βορρά.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας, ναύαρχος Εντουάρ Γκιγιό, είχε υπογραμμίσει επίσης το πρωί ότι οι γαλλικές δυνάμεις αναμενόταν να εμπλακούν σε μάχες σώμα με σώμα με τους αντάρτες «σε λίγες ώρες».

Μέχρι στιγμής, οι γαλλικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί κυρίως εντός της πρωτεύουσας του Μάλι, Μπαμάκο.

Την Τρίτη το απόγευμα, φάλαγγα 30 τεθωρακισμένων οχημάτων του γαλλικού στρατού είχε ξεκινήσει από την Μπαμάκο για το βορρά του Μάλι.

Σήμερα αναμένεται επίσης η άφιξη των πρώτων αφρικανών στρατιωτών, όπως αποφασίσθηκε σε χθεσινή διάσκεψη ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων των χωρών τoυ ενιαίου οικονομικού χώρου της δυτικής Αφρικής ECOWAS.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή