ΟΑΕΕ: Παράταση έως 4/1 για απογραφή των συνταξιούχων

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 13:48
UPD:14:53

Η παράταση δόθηκε επειδή συνέπεσαν οι τελευταίες ημέρες απογραφής, με τις ημέρες των εορτών και ταυτόχρονα παρατηρήθηκε μεγάλος όγκος συναλλαγών στα Πιστωτικά Ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ, για υποχρεώσεις που έληγαν στις 31 Δεκεμβρίου.

A- A A+

Έως την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Η παράταση δόθηκε επειδή συνέπεσαν οι τελευταίες ημέρες απογραφής, με τις ημέρες των εορτών και ταυτόχρονα παρατηρήθηκε μεγάλος όγκος συναλλαγών στα πιστωτικά ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ, για υποχρεώσεις που έληγαν στις 31 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γ. Βρούτση, μέχρι σήμερα από τους 350.000 συνταξιούχους, δεν έχουν απογραφεί περίπου 45.000.

Υπενθυμίζεται ότι η απογραφή είναι υποχρεωτική και γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία στα πιστωτικά ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ όπου τηρείται ο λογαριασμός των συνταξιούχων, ή για τις ειδικές περιπτώσεις που υπάγονται στις εξαιρέσεις στα κατά τόπους τμήματα του Οργανισμού.

Τόσο ο ΟΑΕΕ όσο και ο υπουργός ξεκαθάρισαν πως η 4η Ιανουαρίου είναι καταληκτική ημερομηνία και δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση. Για όσους δεν απογραφούν, ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε αναστολή καταβολής της σύνταξης του Φεβρουαρίου.

«Δικαιολογίες πλέον δεν χωρούν καθώς δόθηκε επαρκέστατος χρόνος δύο ολόκληρων μηνών για την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ. Το νοικοκύρεμα που έχουμε ξεκινήσει, προϋποθέτει συνέπεια από όλους μας», σχολίασε ο κ. Βρούτσης και συμπλήρωσε: «Σε όσους συνταξιούχους δεν προσέλθουν να απογραφούν είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε αναστολή της καταβολής της σύνταξης για τον Φεβρουάριο».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή