Στην Αθήνα την Κυριακή ο Γκίντο Βεστερβέλε

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012 21:02
A- A A+

Η οικονομική κρίση και το κούρεμα του ελληνικού χρέους, όπως και οι διεθνείς εξελίξεις και ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει με την ελληνική πολιτική ηγεσία, αύριο, στην Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε.

Ο κ. Βεστερβέλε θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Ελληνα ομόλογό του, Σταύρο Δήμα, και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έχει προγραμματιστεί για τις 17:30, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γκίντο Βεστερβέλε έρχεται στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του. Όμως, όπως παρατηρεί η Deutsche Welle, η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας δεν θεωρείται συμπτωματική ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα αλλά και της τελικής φάσης των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Και στις δύο περιπτώσεις οι διαπραγματεύσεις θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες και καθοριστικές για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους αλλά και για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Όπως αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Βεστερβέλε θα ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της εξυγίανσης των δημοσιονομικών.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή