Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Χίος

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012 22:34
UPD:15/02/2012 13:31
A- A A+

Πέθανε σε ηλικία 54 ετών ο δημοσιογράφος Νίκος Χίος.

Ο Νίκος Χίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και στην επαγγελματική του σταδιοδρομία υπηρέτησε τόσο τον ημερήσιο όσο και τον περιοδικό Τύπο με ιδιαίτερη αφοσίωση και συνέπεια, ενώ υπήρξε τακτικό μέλος της ΕΣΠΗΤ από το 2006. Εργάστηκε στις εφημερίδες Μακεδονία, Μεσημβρινή, Καθημερινή, Εξουσία και Έθνος της Κυριακής. Συνεργάσθηκε με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «902»και Σκάι ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρέτησε το οικονομικό επιχειρηματικό ρεπορτάζ μέσα από την εβδομαδιαία εφημερίδα Μέτοχος και το portal www.euro2day.gr .

Η συνεργασία του με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ξεκίνησε το 1995 ως ανταποκριτής στη Σόφια. Το 1998 επέστεψε στην Ελλάδα και εργάσθηκε στο οικονομικό τμήμα του ΑΠΕ. Εργάσθηκε επίσης και στο Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια ως συντάκτης του καθημερινού δελτίου επισκόπησης του βουλγαρικού τύπου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ συλλυπείται τους οικείους του και τη σύζυγό του, επίσης δημοσιογράφο και μέλος της ΕΣΠΗΤ, Ελένη Γλάρου και αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο, που υπηρέτησε με σεβασμό τη δημοσιογραφία.

Προτεινόμενα για εσάς