Επίθεση με μολότοφ στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ στην Πρίστινα

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012 15:08
A- A A+

Βόμβα μολότοφ πέταξαν το βράδυ της Παρασκευής άγνωστοι στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ στην Πρίστινα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, πέταξαν τη βόμβα μολότοφ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ καταδίκασε έντονα την επίθεση. «Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό, το ΥΠΕΞ αναμένει από τις αρχές του Κοσόβου να το καταδικάσουν ρητά και κατηγορηματικά και να προχωρήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών και στην απόδοση ευθυνών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ στην Πρίστινα το τελευταίο διάστημα. Την περασμένη εβδομάδα, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο χώρο, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Εικάζεται ότι οι επιθέσεις έγιναν ως αντίδραση για τη δολοφονία δύο νεαρών Αλβανών από Σλαβομακεδόνα αστυνομικό, πριν από περίπου 20 ημέρες, στην πόλη Γκόστιβαρ της ΠΓΔΜ, γεγονός που πυροδότησε διεθνοτική ένταση στην ΠΓΔΜ και πολλά μικροεπεισόδια μεταξύ νεαρών κυρίως Σλαβομακεδόνων και Αλβανών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή