Σύγκρουση Γ. Κουτρουμάνη - Ν. Νικολόπουλου στη Βουλή

Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 20:53

Ο κ. Κουτρουμάνης απέρριψε τις καταγγελίες του κ. Νικολόπουλου περί προεκλογικών προσλήψεων στο υπουργείο (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ κ.α.), λέγοντας ότι ο ίδιος έχει δώσει εντολή να μην υπάρξει καμία σχετική μεταβολή στο υπουργείο του. (Φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τον αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος κατήγγειλε ότι γίνονται προεκλογικές προσλήψεις στο υπουργείο (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ κ.α.). Παράλληλα, ζήτησε να παύσουν κατά την προεκλογική περίοδο αναθέσεις και προκηρύξεις προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, λέγοντας ότι τόσα χρόνια λίμναζαν εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ και τώρα «σας έπιασε η αξιοσύνη να προχωρήσετε τα έργα». Ταυτόχρονα επέκρινε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για απροθυμία να ενημερώσει σχετικά με την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων.

Οι αναφορές του εισηγητή της ΝΔ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Εργασίας, ο οποίος κάλεσε τον κ. Νικολόπουλο να καταθέσει έστω και μία περίπτωση πρόσληψης, μετάθεσης ή μετάταξης που έγινε αυτές τις ημέρες. Ο κ. Κουτρουμάνης απέρριψε τις καταγγελίες, λέγοντας ότι ο ίδιος έχει δώσει εντολή να μην υπάρξει καμία σχετική μεταβολή στο υπουργείο του. «Εσείς είχατε μετατρέψει τον ΟΑΕΔ σε παραμάγαζο και διορίζατε εργαζόμενους με την υπόσχεση να τους μονιμοποιήσετε σε πέντε μέρες» είπε ο υπουργός. «Παραδεχθήκατε τη μισή αλήθεια» ανταπάντησε ο κ. Νικολόπουλος.

Σε ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ, ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε το ΕΣΠΑ με απορροφητικότητα 0,5% το 2009 και έχει φτάσει πλέον σχεδόν στο 40%. «Τι θέλετε να σταυρώσουμε τα χέρια και να περιμένουμε τις εκλογές;» είπε και πρόσθεσε ότι όλες οι προσλήψεις στα προγράμματα του ΕΣΠΑ γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή