Πάσχα με το βλέμμα στις κάλπες

Κυριακή, 15 Απριλίου 2012 14:49
UPD:17:38
A- A A+

Με το βλέμμα στις κάλπες κάνουν Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί και απευθύνουν στους πολίτες μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας, με έντονα προεκλογικό άρωμα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας βρέθηκε στο στρατόπεδο της Β' Μοίρας Καταδρομών στη Νάουσα. «Εύχομαι σε όλους μας να είναι μια πραγματική Ανάσταση για τον Ελληνικό λαό που υπέφερε αυτόν τον τελευταίο καιρό», ανέφερε στο μήνυμά του για την Ανάσταση.

Πρόσθεσε ότι ο λαός «τα έχει δώσει όλα για να ξεπεράσουμε την κρίση» και σύνεχισε: «Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να ξεπεραστεί η κρίση: με ομόνοια, με πίστη σ' αυτό που κάνουμε και με το όνειρο ότι ύστερα από τα Πάθη έρχεται η Ανάσταση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος γιορτάζει το Πάσχα στη Θεσσαλονίκη. Χθες το βράδυ παρακολούθησε την αναστάσιμη λειτουργία στη Μονή Βλατάδων και μετά την Ανάσταση ανέφερε: «Είναι μια μέρα που μας επιβάλει να είμαστε ενωμένοι, αισιόδοξοι, ελπιδοφόροι. Η οργή, ο φόβος, η απογοήτευση και η απαισιοδοξία δεν μας οδηγεί πουθενά. Πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη και κοινωνική δύναμη για να ξεπεράσουμε την κρίση». «Οι Έλληνες», πρόσθεσε, «αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς γιορτάζει το Πάσχα στη γενέτειρα της συζύγου στο Ναύπλιο. «Μετά τα Πάθη ήρθε η λαμπροφόρος Ανάσταση. Με την Ανάσταση ήρθε και η παντοδύναμη Ελπίδα», δήλωσε μετά την Αναστάσιμη Λειτουργία που παρακολούθησε στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου.

«Μονοιασμένοι και αποφασισμένοι όλοι οι Έλληνες θα κάνουμε αυτό που πρέπει, δηλαδή την ελπίδα πραγματικότητα. Για κάθε σπίτι», τόνισε ο κ. Σαμαράς και ευχήθηκε «Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους».

Στην Αθήνα γιορτάζουν το Πάσχα η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων στη Βούλα επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν περάσει με την οικογένειά του το Πάσχα στην Αίγινα. Σε δήλωσή του τόνισε την ανάγκη το αναστάσιμο μήνυμα να «γίνει μήνυμα ανάστασης και ανάτασης του λαού μας. Μήνυμα ανατροπής της κοινωνικής αδικίας αλλά και μήνυμα ελπίδας για μια προοπτική κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας».

«Σήμερα ας μοιραστούμε αυτό το χαρμόσυνο μήνυμα, το μήνυμα της αισιοδοξίας μαζί με τους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερο ανάγκη», συνέχισε ο κ. Τσίπρας. «Και είναι χιλιάδες, είναι πολλοί αυτές τις μέρες, αυτά τα χρόνια της κοινωνικής καταστροφής», πρόσθεσε.

«Όλοι μαζί και ο ένας δίπλα στον άλλον μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να ελπίσουμε ένα μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Μπορούμε να ανατρέψουμε την κοινωνική καταστροφή και να οικοδομήσουμε πάνω σε ερείπια ένα μέλλον που μας αξίζει, να ανατρέψουμε και να αποκαταστήσουμε την κοινωνική καταστροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε κέντρα των Σωμάτων Ασφαλείας στη Φωκίδα και την Αιτωλοακαρνανία περιοδεύει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Την παιδούπολη για κακοποιημένα παιδιά στον Αλιμο επισκέφθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και δήλωσε ότι «η παιδική προστασία είναι υπόθεση όλων μας. Και του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα». «Και σήμερα», συμπλήρωσε, «περισσότερο παρά ποτέ, που η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές για να ξαναγυρίσουμε τη ρόδα, αυτό το μήνυμα είναι το πιο ισχυρό».

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη σημειώνει ότι «η Ανάσταση αποκτά χαρακτήρα αγώνα για την αλλαγή, την ανατροπή και την ελπίδα».

Τονίζει ακόμη ότι η Κοινωνική Συμφωνία «οικοδομεί σχέσεις εμπιστοσύνης και συλλογικότητας με τους πολίτες και μπαίνει μπροστά με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης για την έξοδο από την κρίση. Για την Ανάσταση και ανάταση της χώρας».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή