ΚΚΕ (μλ) - ΜΛ ΚΚΕ: Με 186 υποψηφίους στις εκλογές

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 15:16
A- A A+

Με 186 υποψηφίους πλήρεις εκλογικούς συνδυασμούς σε όλη την επικράτεια και σύνθημα «Κάτω το μνημόνιο της υποδούλωσης- ο λαός δεν χρωστάει τίποτε και σε κανένα», κατεβαίνει στις εκλογές το σχήμα ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.

Όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τρεις υποψήφοι του σχήματος στη Β' Αθηνών ο εκπαιδευτικός Ανδρέας Βογιατζόγλου, η δημοσιογράφος Ελένη Γκρούη και ο γεωπόνος Αντώνης Παπαδόπουλος, πρόκειται για εκλογική συνεργασία που προέκυψε «για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των αριστερών δυνάμεων της αντίστασης και της ελπίδας».

«Δεν έχουμε αυταπάτες ότι σε αυτές τις εκλογές θα μπορούσε να προκύψει μία κυβέρνηση ικανή να ανακουφίσει το λαό», δήλωσε ο Α. Βογιατζόγλου και πρόσθεσε ότι «η πραγματικότητα είναι ωμή- μόνο όταν αντισταθεί ο λαός μπορεί να ανατραπεί, γι΄ αυτό χρειάζεται οργάνωση, αποφασιστικότητα και συλλογική δράση».

«Η παλλαϊκή αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, αναφέροντας ότι «το πραγματικό πρόβλημα στις αντεργατικές θύελλες, είναι η συγκρότηση ενός κοινού αριστερού μετώπου, ικανού να οργανώσει τον λαό κατά του ιμπεριαλισμού και της σύνθλιψης των εργατικών δικαιωμάτων, με το καθεστώς αποικιακού ελέγχου που έχει επιβληθεί τα δύο τελευταία χρόνια».

«Οι υποψήφιοι της εκλογικής συμμαχίας ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, είναι αγωνιστές εργαζόμενοι, που δίνουν μάχη για την προάσπιση βασικών δικαιωμάτων που βάλλονται τα τελευταία χρόνια», ανέφερε η Ελ. Γκρούη.

Το ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ, όπως τόνισαν οι τρεις υποψήφιοι, κατεβαίνει στην εκλογική μάχη, με στόχο να ακουστεί δυνατά η αναγκαιότητα οικοδόμησης ενός κομμουνιστικού μετώπου αντίστασης, που θα μπορεί να ανατρέψει την επίθεση κατά της εργατικής τάξης. Απαιτείται, όπως είπαν, η ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος, μέσα από απολογισμούς του ιδίου του κινήματος και της εργατικής τάξης, που θα δώσουν απαντήσεις και ερμηνείες για την μεγάλη ήττα του κομμουνιστικού κινήματος και θα το «γειώσουν» και πάλι με τους σημερινούς αγώνες, δίνοντας όπλα στον λαό να αντιπαλέψει την επίθεση, που δέχεται και να δει προοπτική και ελπίδα μέσα από αυτό.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή